Grupul financiar ING a decis sa vanda divizia de investitii imobiliare ING Real Estate Investment Management in doua tranzactii separate, cu o valoarea cumulata de un miliard de dolari (circa 770 milioane de euro), cea mai mare parte a companiei fiind cumparata de CB Richard Ellis, liderul pietei de consultanta imobiliara la nivel global.

Grupul ING a incheiat un acord pentru vanzarea diviziei ING Real Estate Investment Management (REIM) pentru suma de un miliard de dolari (circa 770 milioane de euro), a anuntat ING.

Cea mai mare parte a diviziei de investitii imobiliare a grupului ING, inclusiv cea responsabila pentru Europa, a fost cumparata de compania CB Richard Ellis, prezenta si pe piata din Romania, in schimbul sumei de 940 milioane de dolari.

Alte 100 de milioane de dolari au fost platite de compania de private equity Lightyear, in timp ce 100 de milioane de dolari au provenit din vanzarea de actiuni in cadrul fondurilor administrate de ING REIM.

Diviziile ING Real Estate Development si ING Real Estate Finance nu au fost implicate in aceasta tranzactie si vor continua sa fie parte a grupului ING, se mai arata in anuntul companiei.

ING REIM este prezent si in Romania, dupa ce a cumparat centrului comercial Felicia Shopping Center din Iasi in schimbul a 40 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Anghel, ING: Inrolarea clientilor in Apple Pay este o oportunitate