Pretul de pornire al primei licitatii pentru vanzarea centrului comercial City Mall din Bucuresti, aflat in procedura de faliment, este de aproximativ 33 milioane de euro, potrivit Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul judiciar.
Licitatia va fi una cu strigare competitiva, pornind de la valorile aprobate de Comitetul Creditorilor. Alaturi de lichidatorul judiciar, care are atributia legala de vanzator, din comisia de licitatie vor face parte si reprezentanti ai celor mai importanti creditori.

Bancile UniCredit si Bancpost au de recuperat in total circa 41 de milioane de euro din falimentul City Mall.

Prima licitatie este programata pentru la sfarsitul lunii martie, urmand ca in functie de cerere si oferta, licitatii viitoare sa fie organizate pana in iunie.

“In ceea ce priveste vanzarea activului City Mall, aceasta este una cu particularitati. Astfel, desi societatea a intrat la cererea actionarilor direct in procedura simplificata a falimentului, impreuna cu creditorii am decis mentinerea activitatii curente «going concern» in incercarea de a pastra plusul de valoare al unui bussines in functiune. Astfel, acest activ se va vinde ca un bussines in viata, reprezentand o premiera in vanzarile de acest tip in Romania”, a declarat Radu Lotrean (foto), managing partner CITR. [Cititi si Povestea falimentului City Mall: Un final previzibil inca din 2007]

Legat de profilul celor care vor participa la licitatie, potrivit CITR, fonduri de investitii, investitori din real estate precum si dezvoltatori de mall-uri si-au exprimat interesul, oferta de vanzare fiind promovata si prin intermediul companiilor de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Group si Colliers International.

Argumentele cu care pot fi atrasi posibili investitori in acest centru comercial, din punctul de vedere al CITR, sunt reprezentate de pret, pozitia acestuia, publicul tinta, existenta unui mix de chiriasi, precum si a unor interese expres exprimate de catre mari retaileri de a intra in City Mall.

“Exista un interes crescut din partea mai multor potentiali investitori, astfel ca suntem optimisti asupra faptului ca centrul comercial va fi vandut la un pret optim. Mai mult, conditiile prevazute in caietul de sarcini sunt usor de indeplinit deoarece dorim sa largim patura de eventuali investitori, nu sa o restrangem”, a adaugat Lotrean.

Potrivit reprezentantilor CITR, exista disponibilitatea din partea bancilor creditoare de a finanta noii proprietari.

Recent, managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker Affiliates. Implicarea ulterioara a Coldwell Banker Affiliates of Romania in perioada post-vanzare va depinde de decizia investitorului.

CITR reprezinta cea mai importanta casa de insolventa din Romania, cu birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara. Printre clientii companiei se numara Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iasi.

CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri