Grupul de investitii Caelum Development va incepe lucrarile de constructie a proiectului ParkLake Plaza, amplasat in cartierul Titan, in luna iulie, ca urmare a reproiectarii efectuate in decursul anului 2010, investitia fiind estimata la 250 de milioane de euro.
Caelum Development a obtinut autorizatia de construire pentru prima faza a noului design al proiectului, care cuprinde un total de 67.000 de mp inchiriabili. Proiectul, amplasat pe locul fostei baze sportive Spartac din cartierul Titan, va include spatii de agrement, restaurante, cinematografe, un centru de fitness, un loc de joaca pentru copii si 10 terenuri de tenis in aer liber.

In prezent, centrul comercial este preinchiriat in proportie de 35% de retaileri precum: hypermarketul Cora, complexul Cinema City cu 16 sali de cinematograf, Pure Fitness, Flanco, parfumeria Douglas, iar pentru circa 30% din spatiu se poarte negocieri avansate cu retaileri de nationali si internationali, potrivit informatiilor furnizate de companie.

„Caelum are pentru acest proiect sprijinul deplin al bancilor partenere, iar pentru fondurile care mai sunt necesare pentru a finaliza proiectul se afla in stadiu de negocieri avansate cu un consortiu format din trei banci care include o banca romaneasca si alte doua banci europene”, se mai arata in comunicatul dezvoltatorului.

Caelum Development a intrat pe piata locala in anul 2006, achizitionand un teren de circa 8,2 hectare in apropierea Parcului Titan din sectorul 3. In 2009, grupul a obtinut permisiunea de a construi un centru comercial si recreativ cu cinci etaje si o suprafata de 110.000 mp inchiriabili, iar de atunci s-a lucrat la refacerea conceptului si pre-inchirierea centrului. Noul proiect va fi construit in doua etape si va avea trei etaje, cu o suprafata totala de 79.000 de mp inchiriabili.

„Am observat un mare interes din partea retailerilor locali si internationali si este pozitiv sa vedem retaileri renumiti precum Cora, Leroy Merlin si H&M extinzandu-se in Romania si creand noi locuri de munca si oportunitati pentru o multime de romani”, a declarat David Sharkey, presedintele grupului Caelum Development.

Centrul comercial ParkLake Plaza urma sa fie dezvoltat impreuna cu portughezii de la Sonae Sierra, insa in prezent se rediscuta termenii parteneriatului. In redesignul proiectului au fost implicate companii de arhitectura romanesti si internationale preucm Alpha Studio, OSCS si Asociatii, Fire Safety, Bruce Shaw Project Management si VDB Dinasty.

La jumatatea anului 2008, Ion Tincu, Prefectului Municipiului Bucuresti, a contestat in Instanta Certificatul de Urbanism emis de Primaria Sectorului 3 privind terenul pe care va fi dezvoltat Parklake Plaza, planificat la acea vreme a fi cel mai mare mall din Romania.

Caelum Development este un grup de investitii privat irlandez care opereaza in sectorul proiectelor de dezvoltare imobiliara din Europa Centrala si de Est, in special in domeniul proiectelor comerciale si de birouri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri