Acordul include doua componente: prima este reprezentata de publicarea ofertelor de spatii imobiliare intermediate de Coldwell Banker pe pagina web realestate.romtelecom.ro, detinuta de operatorul telecom, iar cea de-a doua consta in promovarea Romtelecom in reteaua de sucursale Coldwell Banker, care include in prezent 15 puncte de lucru si va ajunge, pana la finele anului, la peste 20 de unitati, potrivit consultantului imobiliar.

Romtelecom a lansat in luna august 2010 portalul realestate.romtelecom.ro pentru a promova inchirierea proprietatilor imobiliare din portofoliu, la acea vreme fiind postate peste 150 de anunturi, care insumau peste 100.000 mp de spatii.

Compania a motivat atunci lansarea unui site propriu in defavoarea postarii anunturilor pe un portal imobiliar, intrucat "a fost important sa ofere celor interesati un canal de interactiune directa cu Romtelecom, de unde sa isi poata procura rapid si eficient toate informatiile de care au nevoie".

Citeste si:

„Obiectivul de baza ramane promovarea reciproca a ofertelor imobiliare cu extinderea portofoliului de clienti de ambele parti. Vizibilitatea nationala a ambilor parteneri este o premisa puternica pentru viitoarele tranzactii imobiliare, fie ca facem referire la inchiriere, dezvoltare imobiliara sau vanzare/cumparare de proprietati”, a declarat Andrei Ianculescu, director Romtelecom Real Estate.

Romtelecom a inregistrat afaceri de 546,8 milioane de euro in primele noua luni ale aanului trecut. Compania avea la finalul lui septembrie 2.632.436 de clienti de telefonie fixa, 947.379 de abonati de internet si 1.003.182 de abonati de televiziune.