Certificatul RICS a inceput sa fie solicitat din ce in ce mai mult de catre clienti internationali pe care King Sturge ii reprezinta, in special pentru evaluari, adauga el.

“Pe masura ce piata se va maturiza si din ce in ce mai multi investitori institutionali vor intra pe piata, este foarte probabil ca o mai buna transparenta si certificatele profesionale sa devina o conditie, lucru pe care il confera statutul de membru RICS, ca individ ori companie” , a declarat Radu Boitan (foto).

In Romania, institutul planifica instruirea si suportul permanent al studentilor APC (Assessment of Professional Competence- perioada de instruire practica premergatoare examinarii finale), precum si al candidatilor care sunt deja profesionisti practicanti, prin studii de caz, note informative, popularizarea standardelor si a celor mai bune practici pentru fiecare segment de activitate.

O alta actiune va fi promovarea standardelor de evaluare RICS “Red Book” si posibilitatea traducerii lor in limba romana.

Citeste si:

Radu Boitan, are o experienta de peste 14 ani in domeniul consultantei imobiliare incluzand investitii, evaluari, cercetari de piata, servicii profesionale, precum si servicii de intermediere imobiliara in Romania.

RICS (Institutul Regal al Inspectorilor Acreditati) a fost creat in 1868 in Marea Britanie.

Vezi aici cum arata biroul King Sturge Romania.