Chiriile birourilor din Bucuresti, mai mari decat in Buenos Aires sau Mexico City

Bucurestiul s-a clasat in acest an pe locul 43 in topul celor mai scumpe piete de birouri din lume, care include 68 de orase, avand chirii mai mari decat orase precum Buenos Aires sau Mexico City, potrivit unui raport al consultantului imobiliar Cushman & Wakefield.

Companiile care au biroul in Bucuresti platesc, in medie, 332 euro/mp/an, ceea ce claseaza capitala Romaniei pe locul 43 in topul celor mai scumpe piete de birouri din lume, realizat de compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

Bucurestiul a urcat in ultimul an doua pozitii in acest top, depasind orase precum Buenos Aires sau Mecixo City, unde companiile platesc chirii anuale de 331, respectiv 320 euro/mp.

Tot mai ieftine decat Bucurestiul sunt si pietele de birouri din Lisabona, Bratislava sau Sofia, chiirile pentru birourile din aceste orase osciland in jurul valorilor de 311, 304 si chiar 187 euro/mp/an.

“In Europa Centrala, atat Romania cat si Bulgaria au avut in continuare o cerere slaba de spatii de birouri si un exces de spatii, ceea ce a determinat o scadere a chiriilor in cele doua tari cu 5%, respectiv 9% in 2010. In orice caz, in Europa Centrala valoarea chiriilor a ramas in general neschimbata, cu o crestere pozitiva a chiriei in Rusia, Lituania si Ucraina, ceea ce a contrabalansat scaderile din alte tari ale regiunii”, afirma consultantii Cushman & Wakefield.

In ceea ce priveste Bucurestiul, exista cateva proiecte de birouri aflate in constructie, dar fara o data clara de livrare in piata, la fel cum exista si proiecte amanate. Rata de neocupare a scazut in cursul anului 2010, adauga consultantii, dar fara sa existe o crestere substantiala in ceea ce priveste cererea de spatii de birouri. Se asteapta totusi o crestere lenta a chiriilor in cursul anului 2011, mai spun cei de la Cushman & Wakefield.

Citeste si Top 10 cele mai scumpe piete de birouri din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri