Nicio cladire de birouri nu va fi livrata in centrul Bucurestiului in urmatorii 2 ani

Rata de neocupare a spatiilor de birouri din zona centrala a Capitalei ar putea scadea considerabil in urmatoarea perioada, coborand sub pragul de 15%, in contextul in care nicio cladire de birouri nu va fi livrata in aceasta zona in urmatorii doi ani, sustin consultantii imobiliari de la compania DTZ Echinox.

“Previzionam o rata medie de neocupare de 15,8%, ce urmeaza a fi inregistrata pana la sfarsitul anului, semnificativ mai mica decat nivelul de 18,3% inregistrat la sfarsitul anului 2010. Exclusiv in cazul zonei centrale a capitalei (CBD), acest indicator ar putea ajunge chiar la o valoare mai mica, deoarece nicio livrare nu este proiectata pentru urmatorii doi ani”, a declarat Bogdan Sergentu (foto), seful departamentului de evaluare in cadrul DTZ Echinox.

In ceea ce priveste nivelul chiriilor din piata de birouri, DTZ Echinox estimeaza un nivel maxim al cuprins intre 18,5 – 20 euro/ mp/ luna pentru primul semestru al anului si o posibila crestere usoara incepand din semestrul al doilea, care va continua in 2012-2013.

La sfarsitul anului 2010, stocul total de birouri a ajuns la 1,72 milioane mp, ca urmare a unor livrari anuale de 204.000 mp, in scadere cu 38% fata de anul anterior. Pentru acest an, consultantii prognozeaza un volum al livrarilor semnificativ mai mic fata de 2010, estimat sa ajunga la numai 153.800 mp, in scadere cu 25% de la un an la altul.

Citeste si Chiriile birourilor din Bucuresti, mai mari decat in Buenos Aires sau Mexico City.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri