Romania se detaseaza intre statele UE cu cele mai proaste conditii de locuit, peste 40% dintre romani traind in locuinte care nu au toaleta conectata la reteaua de apa-canal si nu dispun de baie sau dus, potrivit statisticilor Eurostat.
Astfel, 42,5% dintre romani nu au in case toaleta conectata la o retea de apa si canal, iar 41,2% nu au baie sau dus, potrivit Mediafax.

Peste jumatate dintre romani (55,3%) traiesc in locuinte supraaglomerate, iar 22% reclama infiltrari de apa prin acoperis, umezeala in pereti, pardoseala sau fundatie.

Romania sta cel mai bine in privinta iluminarii locuintelor, doar 8,7% dintre romani calificand locuinta drept prea intunecata.

Potrivit statisticilor europene, 37,7% dintre romani traiesc in apartamente, 60,7% in case si 1,6% in duplexuri.

La nivelul UE, 17,8% dintre europeni locuiesc in conditii supraaglomerate, 15,9% se plang de infiltratii de umezeala, 7,3% considera ca locuinta este prea intunecata si numai 3,5%, respectiv 3,1% afirma ca nu au toaleta moderna si baie sau dus.

Astfel, Romania se distanteaza clar de celelalte state membre in privinta locuintelor fara dotari sanitare minime. Pe locul al doilea in privinta caselor cu toaleta "in curte" este Bulgaria, insa cu un procentaj de doar 26%, iar Letonia urmeaza Romaniei in clasamentul locuintelor fara dus, cu 18%, potrivit Eurostat.

Dupa tipurile de locuinte, 41,7% dintre europeni traiesc in apartamente, 34,3% in case si 23% in duplexuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri