Mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut in ianuarie cu 8,6% fata de aceeasi luna a anului trecut, la 1.740, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Din total, 65,9% au fost pentru zona rurala.

"Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale reflectata in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-124 autorizatii), Sud-Est (-41 autorizatii), Nord-Vest (-30 autorizatii) si Sud-Muntenia (-19 autorizatii)", se arata intr-un comunicat al INS.

Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (+38 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+28 autorizatii).

INS noteaza si ca in ianuarie 2011 s-au eliberat 2.634 autorizatii de construire pentru locuinte, in crestere cu 17% fata de ianuarie 2010.

Anul trecut, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale s-a diminuat fata de 2009 cu 13,6%, la 42.189 documente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri