Intersport, divizia de magazine cu profil sportiv a retailerului elen Fourlis, a inregistrat anul trecut in Romania si Bulgaria pierderi inainte de taxe de 2,4 milioane de euro, potrivit datelor publicate de grupul din Grecia, scrie Mediafax.
Fourlis opereaza in prezent in Romania 16 magazine Intersport, iar in Bulgaria patru.

Grupul detine in total 75 de magazine Intersport, dintre care 33 in Grecia, 20 in Turcia, 16 in Romania, patru in Bulgaria si doua in Cipru, comparativ cu 48 de unitati in 2009.

Vanzarile Intersport au crescut anul trecut cu 0,9%, la 81 milioane euro.

In Grecia si Cipru, Intersport a obtinut un profit inainte de taxe de 3,8 milioane euro.

Fourlis a anuntat recent achizitia retelei Intersport din Turcia.

Profitul net al Fourlis a scazut anul trecut cu 60%, la 15,1 milioane de euro, ca urmare a achitarii unei taxe speciale de 5,5 milioane de euro pentru castigul din anul anterior. Excluzand aceasta taxa speciala, Fourlis a obtinut un profit net de 20,5 milioane de euro, cu 49,4% sub cel de 37,5 milioane euro realizat in 2009.

Vanzarile din operatiuni continue au scazut cu 3,2%, la 449,5 milioame euro, in timp ce vanzarile totale au fost de 638,1 milioane euro.

Magazinele Ikea operate de companie in Grecia si Cipru au generat venituri in scadere cu 4,7%, la 319,4 milioane euro, dar si-au majorat cota de piata. Profitul inainte de taxe a scazut aproape de doua ori, la 24,5 milioane euro. Forulis detine licenta Ikea si in Bulgaria unde continua constructia unui magazin.

Compania elena a intrat pe piata romaneasca in 1996, prin intermediul Genco Trade, care a fost, pana in iunie 2010, importator si distribuitor exclusiv al produselor Samsung in Romania.

In prezent, singurul scop al Genco este de a implementa extinderea in Romania a retelei de magazine Intersport.

Divizia de electronice a Fourlis a realizat vanzari de 237,8 milioane euro si un profit inainte de taxe de 2,9 milioane euro, in scadere cu 29,3%, respectiv 32,4%, ca urmare a renuntarii la operatiunile din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri