Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că toate persoanele care vin în România din țări unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecție cu COVID-19 trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile.

Măsura se adresează persoanelor care nu au simptome, scrie Digi24.

Măsura intră în vigoare duminică seară, de la ora 21.00, ora de intrare în România, pe cale aeriană sau rutieră.

Situația este sub control tocmai pentru că am luat măsuri din timp.

O decizie importantă luată ieri a fost cu privire la limitarea unor lucruri pe care până acum am evitat să le luăm. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat câteva decizii. Spre exemplu, se aprobă instituirea izolării la domiciliu pentru toate persoanele care intră în România începând de astăzi, ora 21:00, din țări unde sunt confirmate cel puțin 500 de persoane. Altă decizie se referă la obligația ITM-urilor de a verifica modul de implementare a măsurilor impuse privind decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare. Se suspendă până la 31 martie 2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme.", a spus ministrul de Interne.

Marcel Vela a explicat și ce înseamnă instituirea stării de urgență, începând de luni.

Potrivit ministrului, este o măsură pe care multe țări europene au luat-o deja în interesul cetățenilor lor.

“De aseară, o echipă formată din reprezentanți ai tuturor ministerelor am lucrat non stop pentru a transmite azi premierului, conform legii, nota de fundamentare care va fi prezentată președintelui în vederea emiterii decretului. Instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea mediului de viață, este spre binele tuturor”, a explicat ministru.

Fac apel la calm și solidaritate, este momentul să fim uniți, toleranți, să ne ajutăm fiecare.

”Instituțiile statului suntem și rămânem la datorie. Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri, este o măsură care vine în sprijinul autorităților pentru a putea acționa în sprijinul cetățenilor”, a mai spus Vela.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri