Medicii, de la care așteptăm să pună capăt acestei epidemii și să fie printre cei mai protejați de noul coronavirus, spun că își pun în pericol viețile zi de zi. În spitale nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente.

Nu avem (echipament - n.r.)... Nicio măsură nu este sigură. Noi, pielea noastră, o bariera naturală suficientă, mucoasa noastră nazală și orală, o barieră suficientă, hainele de spital, peste care se poate pune un halat de cârpă", a declarat Oana Deleanu, medic primar pneumolog la Spitalul „Marius Nasta”, pentru Digi24.

Ea adauga faptul ca "personalul medical la nivel global s-a infectat în proporție de 40%. S-au infectat, dar măcar și-au luat măsurile despre care se știe că trebuiesc luate. Dar dacă nu le iei nici pe alea? Să ne așteptăm ca personalul medical să se infecteze câți, 90%? Gândiți-vă că medicii sunt mai expuși, în mod repetat. Imunitatea ta există, dar la un moment dat spune: mă scuzați, m-am dus la culcare. Ce se va întâmpla când se vor infecta 60-70% din personalul medical?"

Citește articolul complet pe Digi24.

Sursa foto: Kobkit Chamchod / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri