Trei laboratoare din Belgia, SUA și Germania anunță descoperirea unui anticorp care ar putea combate coronavirusul. Spre deosebire de vaccin, anticorpul nu previne apariția bolii dar poate ajuta la tratarea ei. Urmează teste preclinice de eficiență și siguranță.

Cercetătorii de la Laboratorul lui Xavier Saelens din cadrul Instututului flamand de cercetări în biotehnologie (VIB) au anunțat luni descoperirea unui anticorp capabil să neutralizeze COVID-19. Potrivit unui comunicat de presă, ar fi vorba despre un ”anticorp unic”, dezvoltat în colaborare cu două grupuri de cercetare din SUA.

Laboratorul profesorului Saelens a anunțat o nouă descoperire făcută în colaborare cu laboratorul condus de profesorul Jason McLellan (de la Universitatea Statului Teas, din Austin) și laboratorul condus de savanții Markus Hoffmann Ștefan Pöhlmann (de la Institutul Leibniz de Studiu al Primatelor, din orașul Göttingen, Germania). Această descoperire a arătat că anticorpul poate să neutralizeze tot virusul. Este un pas foarte important pentru descoperirea unui medicament care să poată să lupte eficient împotriva noului coronavirus”, se precizează în sursa citată.

Noile rezultate oferă primele dovezi că anticorpul ar putea împiedica COVID-19 să infecteze celulele umane. Anticorpul poate fi, de asemenea, produs la scară largă folosind procese de producție care sunt comune în industria biofarmaceutică.

Acest anticorp ar putea oferi, spre deosebire de un eventual vaccin, o protecție imediată, chiar dacă pentru o perioadă mai scurtă. Cei care ar putea beneficia imediat și nemijlocit de această descoperire ar putea fi cadrele medicale și persoanele cu risc crescut de expunere la virus, cum ar fi persoanele în vârstă.

Experimentele pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina de coronavirus patogen sunt în prezent în curs de desfășurare, iar cercetătorii de la laboratorul Xavier Saelens au anunțat că pregătesc faza de testare preclinică pentru tratamentul împotriva coronavirusurilor.

Sursa foto: Image by Thor Deichmann from Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri