În timp ce instituţiile publice, comercianţii şi restul autorităţilor se plâng că nu mai au dezinfectanţi, în România soluţia este la nivel guvernamental. În România există la această oră un singur producător de biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu, clorură de var pentru tratarea şi dezinfecţia suprafeţelor. În plină criză a dezinfectanţilor necesari în lupta cu virusul COVID - 19, compania are nevoie doar de un aviz de la minister pentru a ajuta la ieşirea din criză.

Doar că hipocloritul produs pe platformele Chimcomplex Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea (fost Oltchim) are concentraţie mult prea mare faţă de soluţia diluată de pe piaţă, fiind folosit ca materie primă pentru alţi producători locali de dezinfectanţi, depăşiţi în acest moment de situaţie.

Conducerea companiei susţine însă că are şi posibilitatea şi capacitatea de a produce necesarul de dezinfectanţi cerut acum de piaţa locală: distribuitori, instituţii publice / private şi utilizatori finali, scrie Adevărul.

În contextul pandemiei de coronavirus şi a decretării stării de urgenţă, un reporter „Adevărul” a adresat o serie de întrebări companiei legate de posibilitatea rezolvării crizei de dezinfectanţi, la care a răspuns CEO Chimcomplex, Tivadar Runtag.

„Capacităţile noastre de producţie pot asigura stocurile pentru a acoperi nevoile naţionale”

„Chimcomplex este unic producător în România al substanţelor active biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu, clorură de var. Aceste produse asigură tratarea şi dezinfecţia suprafeţelor în lupta cu cei mai periculoşi viruşi şi agenţi patogeni şi sunt utilizate de asemenea, şi în procesul de tratare al apei potabile. Produsele sunt folosite atât în România cât şi în Moldova, Bulgaria, Ucraina, Serbia etc. (...) Venim în întâmpinarea eforturilor depuse de autorităţi în lupta cu COVID19 şi pentru a ajuta la eforturile privind stoparea pandemiei generate de acest virus am aplicat pentru eliberarea unui aviz de biocid pentru producţia locală de Hipoclorit de sodiu soluţie 1.5%, care va putea fi utilizat de către toate părţile interesate la nivel naţional: distribuitori, instituţii publice/private, utilizatori finali. Hipocloritul de sodiu soluţie 1,5% se va produce în regim prioritar, pe platformele Chimcomplex Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea respectând legislaţia specifică în vigoare”, a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri