Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat astăzi, 17 martie, noi restricții impuse în România în urma situației create de răspândirea virusului COVID-19.

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interiorul sau exteriorul locației. E permisă organizarea de activități care nu presupun rămânerea clienților în locații”, a precizat precizat Marcel Vela.

De asemenea, se suspendă toate activitățile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc și de îngrijire personală în spațiile închise. Vor fi interzise evenimentele cu peste 100 de persoane în spații deschise. Evenimentele organizate în spații deschise cu maxim 100 de persoane se vor putea desfășura doar dacă organizatorii vor asigura o distanță de minim 1 metru intre participanți.

Autoritățile au mai decis ca șoferii vehiculelor cu capacitate de peste 3,5 tone să poarte la frontieră mijloace individuale de protecție precum dezinfectant, mânuși etc. În ceea ce privește exporturile, pentru ansamblele și subansamblele fabricate în România nu sunt reștricții la export.

Zborurile Spania-România, suspendate

Toate zborurile Spania - România vor fi suspendate pentru 14 zile, măsură de intră în vigoare din 18 martie, ora 18:00, iar în ceea ce privește zborurile din Italia, a fost prelungită măsura suspendării acestora pentru încă 14 zile începând din 23 martie. Măsurile nu se aplică zborurilor efectuate de către aeronavele de stat și pentru transporturile de marfă sau transporturi umanitare.

A fost emis și un ordin de ministru prin care s-a stabilit ca, pe durata stării de urgentă, Poliția Română va conduce operațional, prin Inspectoratele Județene Poliția Locală care funcționeaza pe raza de competență. De asemenea, sunt formate echipe mixte de cercetare privind modul în care condițiile de izolare sunt respectate.

Raed Arafat a anunțat că începând cu 18 martie rezidenții de la mai multe specialități vor trebuie să meargă la centrele de îndrumare pentru a merge la specialitatea lor, în localitățile cu mai multe spitale rezidenții vor fi repartizați în funcție de necesități, iar în fiecare centru universitar vor fi recrutați studenți începând din anul 4 pe bază de voluntariat pentru camerele de gardă.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri