Synevo România, lider în diagnostic și parte din grupul Medicover, ar putea începe să prelucreze teste pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus, într-un efort de limitare a răspândirii infecției cu virusul COVID-19 pe teritoriul țării.

Synevo, împreună cu autoritățile din România, căută să identifice cele mai bune soluții pentru a își oferi aportul în procesul de diagnosticare și pentru a se implica în completarea eforturilor de limitare a răspândirii infecției cu virusul COVID-19 pe teritoriul țării.

”Synevo dispune de echipamente complet automatizate cu capacitate de testare mare și personal calificat în Laboratorul Central Synevo din Chiajna, iar împreună cu autoritățile căutăm să identificăm în aceste momente cele mai bune soluții pentru a ne oferi aportul în procesul de diagnosticare”, precizează pentru wall-street.ro Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Vezi și: Regina Maria prelucrează teste pentru depistarea noului coronavirus, la solicitarea statului

Modalitatea prin care Synevo va intra, însă, în programul de testare rămâne să fie una reglementată și comunicată de autorități.

”Pentru a veni în sprijinul autorităților și pentru a crește rata de succes a acestor eforturi este necesar ca procesul de evaluare al pacienților și recoltarea probelor să se desfășoare exclusiv în locațiile desemnate de către stat, respectând regulile stabilite. Este foarte important ca suspecții de infectare cu COVID-19 să intre în contact cu un număr minim de persoane”, arată Synevo România.

În acest sens, Syneno România reia apelul ca persoanele cu simptome sau suspiciune de infectare, în special cei care au călătorit în zone cu risc ridicat de infectare, să sune la numerele de telefon puse la dispoziție de autorități și să elimine orice contact cu alte persoane.

”Recoltarea probelor poate fi realizată doar de spitalele desemnate pe regiuni, sub directa coordonare a autorităților”, conchide Laurențiu Luca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri