Valori foarte ridicate de PM10 și PM2.5 au fost înregistrate vineri seara și noaptea în mai multe puncte din Capitală și din apropierea orașului, într-un moment când traficul rutier e la un nivel minim. Același lucru s-a întâmplat și în noaptea de marți spre miercuri, după ce tocmai ministrul Mediului spunea că în București este „aer de munte” datorită reducerii traficului rutier, scrie hotnews.ro.

Vineri seara în jurul orei de 21:30 în Sintești (Vidra, Ilfov), un senzor din rețeaua independentă de monitorizare a aerului Airly.eu înregistra depășiri de 448% la PM2.5 și 314% la PM10.

La aceeași oră un alt senzor din Mogoșoaia înregistra 456% la PM2.5 și 318% la PM10. În tot acest timp, mai toți senzorii din București erau portocalii, unii apropiindu-se de roșu.

Creșterea valorilor vine în contextul în care Ministerul Mediului spunea marți că, în ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită. Luni, concentraţia de PM10 era apropiată de valorile din staţiile amplasate în vârf de munte, potrivit datelor furnizate de minister.

Citește mai multe pe hotnews.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri