Situația disperată de la Spitalul Județean Suceava a făcut ca unitatea medicală să intre în carantină și să fie închisă. Aceasta va fi dezinfectată și va trata doar cazuri de COVID-19. Nu mai puțin de 52 de cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv cu Coronavirus.

Update 2

Spitalul va fi închis și toți medicii din spital vor fi puși în izolare, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru. Spitalul va fi dezinfectat în 48 de ore și va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienții internați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă. În Suceava vor fi trimiși medici din alte spitale din regiune. Până la transmiterea acestei știri, nu mai puțin de 52 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19 luni, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit, potrivit Hotnews.ro.

Update 1

Spitalul Județean Suceava a închis Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și Ambulatoriul, urmând ca medicii și asistentele diagnosticate cu coronavirus să fie izolate la secția de Boli Infecțioase. Totodată, toate urgențele din județ vor fi redirecționate către Spitalul municipal Rădăuți, informația fiind confirmată de Traian Andronachi, managerul spitalului rădăuțean, potrivit ziardesuceava.ro.

„În momentul de față, Spitalul municipal Rădăuți dorește să anunțe toată populația care urmărește această transmisiune că începând de la ora 09.30, astăzi, Spitalul municipal Rădăuți a devenit spitalul de resort la nivel de județ Suceava. Tot ceea ce înseamnă urgențe medicale la nivelul întregului județ, vor ajunge la Spitalul municipal Rădăuți. Am purtat discuții, acum 5 minute, cu Direcția de Sănătate Publică Suceava și Serviciul Județean de Ambulanță, care m-au anunțat deja că ambulanțele sunt pe drum către Spitalul municipal Rădăuți. În momentul de față, avem stocuri, avem materiale, care ne pot asigura funcționarea în condițiile care tocmai s-au modificat pentru un termen mai scurt decât termenul care era anterior”, a declarat Traian Andronachi, managerul Spitalului municipal Rădăuți.

Spitalul Județean din Suceava deservește cazurile grave de boli, din nord-estul României. Clinica are, printre altele, cel mai mare ambulator din țară.

Știre initială

Un număr de 18 medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava (6%) şi nouă asistenţi medicali (2%) au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul Coronavirus, toţi fiind internaţi la izolare în secţia extinsă de Boli Infecţioase, conform Agerpres.

Sursa citată precizează că, de la apariţia primelor cazuri de COVID-19 în România, SJU Suceava „a făcut toate eforturile şi a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unităţii medicale faţă de cazurile de infectare cu noul coronavirus", respectiv intervenţii de ordin investiţional în secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie, pregătirea spaţiului pentru linia de analiză a probelor, achiziţia echipamentelor şi a materialelor necesare secţiilor pentru a fi protejate în faţa virusului, în condiţiile de dificultăţi majore create de furnizorii care se aprovizionau din China.

De asemenea, toate echipamentele care au putut fi achiziţionate în noile condiţii de pe piaţă au fost cumpărate; în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecţioase, Pneumologie şi ATI. Numărul dezinfecţiilor a crescut la 3-4/zi; personalul a fost instruit şi strictul necesar a fost asigurat, transmit reprezentanții spitalului.

În secţia Boli Infecţioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecţie pentru personalul de intervenţie la cazurile suspecte şi confirmate cu COVID-19, conform autorităților.

Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privinţa istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, situaţie care nu este specifică Spitalului Judeţean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijenţă din partea noastră, am făcut tot ce am putut şi am achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-am găsit pe piaţă. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alţii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluţii, în condiţii de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus şi în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetăţeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuşi doar împreună", se arată în comunicatul SJU Suceava.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri