În această perioadă în care se recomandă distanțarea socială, românii au nevoie mai mult decât oricând de medici și de informații, așa că este esențial ca întrebările medicale să-și găsească răspunsuri concrete, chiar dacă pacienții nu pot ajunge fizic în cabinetul medicului.

Impulsionată de criza generată de coronavirus, telemedicina devine astfel singura opțiune pentru mii de români care au nevoie de servicii medicale.

Iată clinicile și aplicațiile unde puteți beneficia de consultații online în sistem de videoconferință sau chat live:

  • Sistemul Medical MedLife lansează serviciul de consultanță medicală online prin videoconferință. Ca urmare a introducerii acestui nou serviciu, pacienții vor putea interacționa cu medicii specialiști prezenți în clinicile MedLife și online
  • Medicover lanseaza in premiera MediCall – primul sericiu video online din Romania, dezvoltat de Medicover in parteneriat cu Atlas, cu ajutorul caruia poti beneficia de opinii specializate, oferite de medici
  • În contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19 și în deplin acord cu măsurile impuse de către autorități, Rețeaua de sănătate Regina Maria le asigură abonaților posibilitatea de a accesa în continuare serviciile medicale de care au nevoie, prin platforma online Clinica Virtuală.
  • Centrul Medical Emerald pune la dispoziția pacienților chat live cu echipa medicală pe www.emeraldmed.ro, dar și un număr dedicat pe WhatsApp pentru solicitări de intrare în contact cu medicii - atât pentru transmiterea unor documente/analize, cât și pentru sfaturi legate de medicamentație - 0739675688.
  • Aplicația Femyo, dedicată actualelor și viitoarelor mame, oferă acces imediat la medici specialiști. 20 de medici din diverse specialități răspund pe loc întrebărilor.
  • RecoMedica este un proiect online de ghidare și asistență medicală gratuită. Compania asigură un sistem triaj medical online gratuit (oferă informații despre starea de sănătate, direcționarea de specializare și nivelul de urgență), prin colaborarea cu peste 60 de cadre medicale din România.
  • Platforma online Doclandia.ro și-a propus să ofere medicilor din România și din străinătate oportunitatea de a intra în legătură cu pacienții prin intermediul consultațiilor online.
  • Start-up-ul Medic Chat a lansat o aplicaţie care oferă acces online la peste 70 de doctori în platformă.
  • Institutul Național de Endocrinologie ”C. I.Parhon” pune la dispoziția pacienților un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanță. Aceasta este cea de-a doua unitate medicală din Capitală care pune la dispoziția pacienților un serviciu de evaluare medicală online. Începând cu data de 16 martie, Spitalul Clinic Colentina din București a devenit centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2 și a anunțat inaugurarea serviciului online prin intermediul căruia medicii vă pot oferi recomandări medicale.
  • Totodată, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a pus în dezbatere un proiect prin care dorește să simplifice modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență, permițând medicilor de familie să elibereze mai ușor prescripție medicală și să ofere consultaţii la distanţă pentru afecţiuni respiratorii sau alte manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri