Clinica privată MedLife anunţă că în maternitatea din Bucureşti o pacientă a fost diagnosticată pozitiv cu COVID 19. Reprezentanţii clinicii precizează că au ținut încă din primul moment legatura cu autoritățile și au implementat toate măsurile care se impun în această situație, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit MedLife, în data de 13 martie 2020 pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Grivița pentru naștere, prezentând contracții, fără vizite în alte unități. La momentul internării pacienta nu prezenta nicio simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute și a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nu a interacționat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele galbene sau roșii, după cum sunt definite de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În timpul operației de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. În acest context, pacienta a revenit asupra declarației, menționând că a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania. Ca urmare, echipa medicală a contactat Direcția de Sănătate Publică în vederea evaluării cazului, însă reprezentanții DSP au transmis instituției medicale că pacienta nu îndeplinește criteriile pentru testare.

”La o săptămâna de la naștere, timp în care evoluția a fost favorabilă, pacienta a declanșat un nou episod de febră, dezvoltând pneumonie. Astfel, în data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigații suplimentare, fiind reluate discuțiile cu DSP în vederea testării pentru COVID-19”, precizează reprezentanții clinicii.

De la momentul recoltării pentru test, MedLife a pus în aplicare imediat măsurile care se impun, pacienta fiind izolată. Mai mult, unitatea medicală spune că femeia a fost carantinată față de restul pacienților și a personalului medical și auxiliar din maternitate, la ea având acces doar medicul curant și asistență, echipați corespunzător.

În seara zilei de 23 martie, rezultatul testului pentru pacientă a fost confirmat pozitiv.

”Pacienta, alături de nou-născut, au fost transferați către Institutul de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Bals". Aceștia se aflau într-o stare bună, mama fiind cu simptomatologie respiratorie în remisie.

Menționăm că pe toată perioada internării am comunicat starea pacientei către Direcția de Sănătate Publică pentru a decide oportunitatea testării pentru COVID 19 și a pune în aplicare măsurile care se impun în funcție de tabloul clinic”, precizează MedLife.

Clinica privată a demarat o anchetă epidemiologică, urmând ca în cel mai scurt timp să comunice Direcției de Sănătate Publică o evaluare a persoanelor expuse, astfel încât să se poată începe cât mai curând testarea acestora. În acest moment, nici unul dintre contactii direcți ai pacientei pe perioada spitalizării, nu este simptomatic, mai spune MedLife.

”Pe această cale, facem un apel către toți pacienții care ajung într-o unitate medicală, publică sau private, de a respectă în totalitate măsurile de prevenție epidemiologică impuse de către autorități și de a da dovadă de reponsabilitate și transparență totală în relația cu personalul medical. În aceste momente critice de pandemie, este esențial să se conștientizeze importantă transmiterii informațiilor corecte și complete pentru a ține în siguranță personalul medical și a limita răspândirea bolii. De acțiunile individuale ale fiecăruia depide siguranța noastră, a tuturor”, conchid reprezentanții MedLife.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri