Președintele Klaus Iohannis a cerut managerilor de spitale să se concentreze în primul rând pe protejarea personalului medical aflat în prima linie în lupta contra pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19). Iohannis i-a asigurat pe aceștia că Guvernul va lua toate măsurile pentru a asigura furnizarea echipamentelor necesare în timpul crizei din sănătate.

„Evitați panica, asigurați un climat de lucru plăcut la nivelul spitalului, cât se poate în aceste condiții de criză. Este esențială o bună comunicare cu autoritățile, cu toți angajații, cu pacienții care vor să știe ce se întâmplă. (...) Va rog să asigurați protecția medicilor; testarea personalului medical trebuie să reprezinte o prioritate absolută. Sub nicio formă nu mai trebuie să avem situații revoltătoare precum cea de la spitalul din Suceava”, a declarat Iohannis într-o videoconferință cu managerii de spitale, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

El a cerut şi dotarea de urgenţă cu echipamente de protecţie şi dezinfectanţi necesari: achiziţia unui număr corespunzător de măşti de protecţie, combinezoane, mănuşi, echipamente medicale şi substanţe dezinfectante.

"Vă rog foarte mult să identificaţi toate sursele de achiziţie!", a afirmat şeful statului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri