Victor Costache, ministru al Sănătății, a DEMISIONAT, în plină criză a coronavirus. În locul său, Ludovic Orban îl propune pentru poziție pe secretarul de stat Nelu Tătaru. ”Îi vor transmite președintelui Iohannis demisia pentru a se emite decretul de revocare. Regret demisia domunui ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare”, a spus Premierul.

Alte declarații ale Premierului:

  • Obiecitve: Creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, respectarea regulilor e carantină, efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice DSP
  • Creșterea capacității de diagnosticare
  • Institutul Național de Sănătate Publică, în baza recomandărilor Comisiei Europene, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind prioritățile. Toate prioritățile rămân valabile. Continuăm să aplicăm aceste reguli stabilite de INSP.
  • Urmărim apărarea spitalelor, procurarea de urgență a materialelor necesare pentru protecția medicilor, angajaților spitalelor
  • Punem în practică planul de pregătire a spitalelor pentru pacienții infectați
  • Păstrăm strategia stabilită

Surse ale Libertatea.ro spun că aceasta nu va fi singura schimbare. Îndelung contestată, secretarul general Georgeta Bumbac va părăsi și ea funcția și va reveni la o altă Direcție. Constantin Dina, șeful corpului de control, va fi noul secretar general, a spus o altă sursă.

Costache a declarat miercuri pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor fi tratați în spitale exclusiv dedidate combaterii epidemii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri