Grupul de Comunicare Strategică a actualizat joi MODELUL declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

• Declarație pe proprie răspundere

• Adeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Polițiștii și jandarmii vor putea fotografia declarație și actele de identitate ale persoanelor legitimitate.

Declarația conține zece rubrici pentru situațiile care pot justifica ieșirea din casă:

1.interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

2.asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice

3.asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță

4.motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie

5.activitate fizică individuală (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă/ colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, în apropierea locuinței

6.realizarea de activități agricole

7.donarea de sânge, la centrele de transfuzie sanguină

8.scopuri umanitare sau de voluntariat;

9.comercializarea de produse agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli)

10. asigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionale.În declarație trebuie trecut atât domiciliul din buletin, cât și adresa la care persoana respectivă locuiește la momentul respectiv.

Completarea cu date false a declarației se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri