26 Martie 2020

DOCUMENTE: Declarația pe proprie răspundere a fost simplificată



Grupul de Comunicare Strategică a actualizat joi MODELUL declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

• Declarație pe proprie răspundere

• Adeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Polițiștii și jandarmii vor putea fotografia declarație și actele de identitate ale persoanelor legitimitate.

Declarația conține zece rubrici pentru situațiile care pot justifica ieșirea din casă:

1.interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

2.asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice

3.asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță

4.motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie

5.activitate fizică individuală (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă/ colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, în apropierea locuinței

6.realizarea de activități agricole

7.donarea de sânge, la centrele de transfuzie sanguină

8.scopuri umanitare sau de voluntariat;

9.comercializarea de produse agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli)

10. asigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionale.În declarație trebuie trecut atât domiciliul din buletin, cât și adresa la care persoana respectivă locuiește la momentul respectiv.

Completarea cu date false a declarației se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.



Citeste si