În urma primelor contribuții la Fondul de Necesitate lansat săptămâna trecută, Fundația Inovații Sociale Regina Maria a achiziționat un aparat de ventilație mecanică în valoare de 37.000 euro, ce urmează a fi configurat și instalat în următoarele zile la secția de ATI a Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

Achiziționarea ventilatorului se face prin contribuția dnei. dr. Ileana Penea (Director General MediaMed Publicis) și a dr. Wargha Enayati (Președintele Fundației Inovații Sociale Regina Maria).

“Cea mai mare presiune este, în această perioada, pe sistemul medical, iar lipsa aparaturii vitale, în contextul pandemiei, poate deveni dramatică. Capacitatea spitalelor de a interveni și gestiona cazurile de contaminare trebuie cu prioritate întărită, iar medicii, aflați în prima linie, au nevoie de toate ajutoarele pentru a putea răzbi”, a declarat medicul Wargha Enayati, Președinte al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Într-o perioadă care ne-a arătat cât de importante sunt intervențiile rapide și precise în lupta cu COVID-19, Fundația Inovații Sociale Regina Maria își intensfică eforturile pentru diminuarea presiunii de pe sistemul medical românesc, folosindu-se de expertiza de aproape 10 ani pe care o are în domeniul medical. Organizația atrage atenția asupra nevoilor urgente și variate cu care se confruntă societatea românească în contextul pandemiei, anunțând încă de săptămâna trecută lansarea unui Fond de Necesitate pentru susținerea imediată a scăderii presiunii asupra spitalelor de stat și alocându-și principalele resurse pentru acest demers capital.

Contribuțiile companiilor și persoanelor fizice la Fondul de Necesitate continuă să se adune și sunt destinate următoarelor linii de sprijin:

• reparația imediată a ventilatoarelor defecte și acoperirea altor nevoi tehnice sau de consumabile legate de flota de ventilatoare identificate în Spitalele de stat din București și din țară;

• luarea de măsuri urgente de sprijin medical al categoriilor sociale vulnerabile prin activitatea desfășurată în cele două policlinici sociale ale Fundației, pentru oferirea accesului la servicii medicale vitale pacienților neinfectați cu COVID-19, în special în contextul acestei crize umanitare, când accesul la sistemul medical de stat este limitat. Vor fi intensificate în perioada următoare eforturile de sprijinire și protecție a beneficiarilor sociali ai organizației - pacienți neasigurati și pacienți cu venituri mici - dar și a pacienților care nu sunt cazuri sociale dar care au nevoie de servicii medicale constante (vârstnici, bolnavi cronici, alți pacienți cu grad ridicat de risc

“Un procent de 11% din populația României NU este asigurată medical. Fundația noastră are înscriși 2600 de pacienți din această categorie și 1200 de pacienți asigurați, dar cu venituri foarte mici. Aceste categorii de pacienți, fără venituri sau cu venituri prea mici pentru a-și putea permite service medicale în privat, sunt în general cei care apelează cel mai frecvent la serviciul de ambulanță și camerele de gardă ale spitalelor. Pe ei dorim să îi protejăm în această perioada, protejând în acest fel și spitalele de stat “, director executiv Fundația Inovații Sociale Regina Maria, Cristiana Mateoiu.

Până în acest moment la Fondul de Necesitate au contribuit: Kaufland România, Romanian Business Consult (RBC), Asociația The Social Incubator în colaborare cu Nepi Rockcastle, Terapia S.A., Schneider Electric, Ejot și Radox, precum și companii mai mici care susțin cu mare efort demersurile noastre (Esmed, Traun, Electroproject, IVA Bestal, AGC Flat Glass România).

Orice ajutor la Fondul De Necesitate este important, aici vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine diminuarea presiunii de pe sistemului medical românesc.

Sponsorizările se fac:
• În contul: RO70RZBR0000060012785673, titular Fundația CMU Regina Maria
Online
• Prin SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar
• Prin redirecționarea a 20% din impozitul firmelor pe primul trimestru fiscal până la 31 martie printr-un contract de sponsorizare.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este este o inițiativă socială a soților Mitra și Wargha Enayati, singurul ONG care oferă de aproape 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și care îngrijește, alături de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaționale ale fundației (Clinceni și Băneasa).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri