În Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava sunt internaţi 317 pacienţi dintre care 149 cu COVID-19. În prezent, spitalul caută epidemiolog, a anunțat, sâmbătă, managerul interimar al unităţii medicale, Florin Filip, potrivit Agerpres.

Conducerea SJU Suceava a precizat că, în prezent, s-a asigurat continuitatea serviciilor medicale, prin cumul de atribuţii, în condiţiile lipsei de personal, s-au făcut demersuri pentru acoperirea postului de medic epidemiolog, strict necesar funcţionării spitalului şi se fac demersuri pentru repunerea în funcţiune a aparatelor de ventilaţie defecte.

Totodată, sursa citată precizează că ''s-au întreprins demersuri la forurile superioare pentru păstrarea statutului de spital NonCovid, în scopul asigurării actului medical la totalitatea pacienţilor''.

Păstrarea ca spital NonCovid este motivată de conducerea SJU Suceava prin faptul că este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, cu peste 60.000 internări/an; singura unitate spitalicească care tratează infarctul miocardic din judeţ; singura unitate spitalicească care tratează AVC, din judeţ, cu compartiment specializat ATI; singura maternitate de grad III care deserveşte judeţele Suceava şi Botoşani, cu aproximativ 10 - 12 naşteri pe zi.

De asemenea, SJU Suceava este singurul spital care poate trata politrauma, în condiţiile în care Suceava este judeţul cu cele mai multe accidente rutiere şi cea mai lungă reţea rutieră din ţară.

SJU Suceava are cea mai modernă secţie UPU din Regiune şi se situează printre primele trei din ţară, încadrată ca nivel IIA, la acreditarea/reacreditarea spitalului ANMCS, cu peste 100.000 prezentări/an; este singurul centru medical din judeţ cu echipament şi personal specializat pentru radiologie intervenţională; este Centru de excelenţă pentru ''piciorul diabetic''; este unica secţie de neurochirurgie din judeţ; este unicul spital din judeţ cu secţii de Oncologie, Urologie, Gastroenterologie, Chirurgie pediatrică şi Îngrijiri paleative; beneficiază de cel mai mare Ambulatoriu integrat din România.

Suntem într-o situaţie de criză, putem să spunem fără a greşi, că este un dezastru mondial. Toată lumea este afectată, din Extremul Orient până în America. Vedem zilnic pacienţi pe jos prin spitalele din diverse ţări, personal medical odihnindu-se pe sub banchetele de pe holuri. Este o situaţie nemaintâlnită. Tocmai de aceea rugăm corpul medical şi populaţia să înţeleagă că se fac eforturi supraomeneşti pentru a trece cu bine peste toate. Dar pentru aceasta avem nevoie de ceva, înainte de materiale: avem nevoie de unitate. Unitate de acţiune a personalului medical, unitate din partea populaţiei pentru a respecta regulile de protecţie stabilite, încredere în personalul medical şi în actul medical exercitat. Cei de azi, care suntem uneori blamaţi, suntem cei de ieri care am salvat vieţile multor oameni, care vă sunt copii, părinţi, soţi sau cunoscuţi. Am salvat vieţile oamenilor. Să ne rugăm Lui Dumnezeu să ne dea putere să rezistăm acestei situaţii, care ştim când a început, dar nu ştim când se va termina nici în Suceava, nici în Romania şi nici în lume'', a mai transmis conducerea SJU Suceava.

Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu SARS CoV 2 era, vineri, în judeţul Suceava, de 224, 91 dintre acestea fiind cadre medicale, potrivit unei infomări făcute de prefectul Alexandru Moldovan.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri