Echipamentele medicale, de la ventilatoare la măști sau combinezoane, vor putea fi decontate din fonduri europene, în limita a 350 de milioane de euro, a declarat Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, în ședința de guvern organizată astăzi.

Echipamentele medicale vor putea fi decontate prin intermediul fondurilor europene (ventilatoare, combinezoane, măști, mănuși etc.). În plus, decontul se va realiza indiferent de achizitor, cum ar fi spitale județene sau Ministerul Sănătății.

”Din nou, ca să fie mai simplu, urmăm același mecanism ca la șomajul tehnic”, a declarat premierul Ludovic Orban. ”Plătim, după care decontăm”, a adăugat acesta.

Premierul a declarat, în ședința de guvern, că este necesară susținerea inițiativelor de producere a substanțelor și echipamentelor necesare.

”Este imperios necesar să avem capacitatea de a asigura producția proprie, pentru care există resurse umane și capabilități”, a declarat premierul României.

Virgil Popescu, deputat român, a adăugat că începând de ieri a fost pusă în funcțiune propria linie de producție, la Iași. În cursul zilei de astăzi, marja de producție a ajuns la 110.000 de măști/ zi. De asemenea, sunt realizate și 1.000 de combinezoane pentru asistenți și medici.

”Vin cu câteva vești bune. Am luat legătura cu un producător român, din Galați, care ne poate ajuta cu echipamente medicale începând cu 15 aprilie. Tot din 15 aprilie avem promisiuni din partea unui alt producător român pentru echipamente care sterilizează cu ultraviolete în spațiu închis”, a menționat Virgil Popescu.

Nu în ultimul rând, în România există, la acest moment, trei institute ale Ministerului Apărării Naționale pentru acreditarea producției de măști și combinezoane, pentru salvarea timpului care ar putea fi pierdut din cauza birocrației. În plus, Institutul Cantacuzino are în vedere acreditarea creării biocidelor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri