Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava are, începând de marţi, un laborator de biologie moleculară unde vor fi realizate analizele necesare în diagnosticarea infecţiei cu COVID-19, notează Agerpres.

Proiectul a fost realizat de o echipă formată din patru specialişti, un medic primar de medicină de laborator, un chimist, un asistent de laborator - angajaţi ai spitalului, şi un doctor în biologie de la Universitatea '`Ştefan cel Mare'' (USV).

Primele teste au fost deja realizate folosind echipamentul de RT-PCR pus la dispoziţie de USV, la iniţiativa prorectorului Mihai Dimian. Donaţiile de echipamente sunt aşteptate în perioada imediat următoare, când capacitatea de lucru va creşte.

'`Prioritatea zero a corpului medical al spitalului a fost şi rămâne grija faţă de pacienţi şi dorinţa de a asigura asistenţa medicală la cel mai înalt nivel calitativ la Suceava. Rezultatele sunt cu atât mai impresionante cu cât Suceava este printre cele câteva oraşe care a reuşit să organizeze în timp record un astfel de laborator. Un laborator de biologie moleculară se organizează în câteva luni. Noi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, am reuşit să facem asta într-o săptămână. Suntem la început, presiunea este foarte mare, dar suntem motivaţi să luptăm cu toate resursele pentru a ieşi învingători. Este un pas mic pentru omenire, dar un pas uriaş pentru noi, medicii, chimiştii şi cercetătorii suceveni. Prin efortul nostru, pacienţii vor putea primi rezultatele în timp mai scurt, iar noi vom putea susţine cu succes munca de triaj derulată de către colegii noştri care acţionează în spital, în condiţii de mare stres'', au declarat Roxana Filip, medic primar medicină de laborator şi biologul echipei, Andrei Lobiuc.

Funcţionarea laboratorului spitalului de la Suceava fost avizată prin Ordinul 523/27 martie, semnat de Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care include şi alte câteva spitale, cele mai multe din centrele universitare cu facultăţi de medicină ale României şi publicat în Monitorul Oficial al României pe 30 martie.

Sursa foto: Konstantin Kolosov | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri