Două asistente și o infirmieră de la maternitatea MedLife din Arad au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, după ce compania a testat preventiv peste 800 de cadre medicale din reţea. Cele trei angajate din Arad au fost izolate, iar activitatea maternității a fost suspendată pentru dezinfecție, urmând să fie reluată în cursul săptămânii viitoare, potrivit unui comunicat de presă. Totodată, compania anunță redeschiderea Maternității Grivița și inaugurarea unui nou laborator pentru Covid-19.

Totodată, MedLife anunţă că s-a încheiat ancheta epidemiologică începută săptămâna trecută la maternitatea sa din București şi că începând de luni, 6 aprilie, va fi reluată activitatea în cadrul acestui centru medical.

“Este esențial să testăm preventiv personalul medical. În felul acesta putem izola imediat cazuri cu risc, mai ales în context asimtomatic, astfel încât să asigurăm sanatatea celor care luptă în linia întâi cu această boală”, a spus Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

COVID-19 | Cum le afectează coronavirusul pe femeile gravide. Poate fi transmis virusul de la mamă la nou-născut?

“Apreciem mult eforturile autorităților de sănătate publică. Este nevoie în continuare de o coordonare de ansamblu, local sau chiar regional. Sunt multe situații în care membrii din familii de personal medical lucrează în spitale diferite, infectarea unuia, poate reprezenta un pericol pentru personalul și pacienții din două spitale simultan. Experiența noastră demonstrează că testarea intensă și preventivă este eficientă pentru depistarea din timp a cazurilor de infectare a personalului medical si limitarea răspândirii bolii. Este nevoie de testare periodică pentru a ține pacienții în siguranță și pentru a avea constant rezerve de medici și asistente”, a mai spus Mihai Marcu.

Compania va continua acest proces preventiv de testare, urmând să îl extindă și la nivelul gravidelor care vin să nască în una dintre maternitățile MedLife.

“Este foarte important ca viitoarele mame care ajung în maternități să se simtă în siguranță. De aceea, aditional personalului, ne propunem să testăm și cât mai multe gravide înainte de internare pentru a le proteja și a proteja în egală masură cadrele medicale” a spus Mihai Marcu.

Maternitatea MedLife Grivița își deschide porțile pe 6 aprilie

Totodată, după un amplu proces de testare și dezinfecție, MedLife anunță că s-a încheiat ancheta epidemiologică demarată săptămâna trecută în contextul pacientei confirmate pozitiv în cadrul maternității din București. Astfel, începând de luni, 6 aprilie, va fi reluată activitatea în cadrul acestei unități.

„Suntem pregătiți să ne reluăm de luni activitatea în cadrul maternității din București în parametri normali și în condiții de siguranță pentru paciente și personalul medical. Vom testa mămicile înainte de internare și vom relua periodic testarea personalului medical pentru a ne proteja atât pacienții cât și colegii. În mod similar vom proceda și în cazul Maternității Genesys din Arad după ce vom încheia ancheta epidemiologică în derulare. Este nevoie în aceste momente să fim prezenți în unitățile medicale și să venim în sprijinul pacienților” a mai spus Mihai Marcu.

“Este o dovadă a faptului că măsurile pe care le-am pus în aplicare pe parcursul îngrijirii pacientei și a nou născutului în tot acest interval au fost corecte. Dacă aplicăm procedurile și măsurile de protecție putem limita rata de îmbolnăvire și contracara această pandemie. Pe această cale salutăm solidaritatea mediului privat. Înainte să testăm în propriul laborator, Sanador și Regina Maria, ne-au ajutat fără rezerve și necondiționat pentru urgentarea testelor. Le mulțumim. Dacă va exista această solidaritate la nivelul întregului sistem vom învinge orice virus” a spus Mihai Marcu.

Reprezentanții MedLife au mai anunțat că pentru a susține procesul de testare și a crește capacitatea vor pune în funcțiune al doilea laborator Real Time PCR în următoarele două săptămâni.

„Depunem eforturi pentru a pune în funcțiune al doilea laborator pentru testare COVID19. Va fi în Sfântu Gheorghe pentru a crește capacitatea de testare în centrul țării. Sperăm să avem sprijinul DSP pentru a putea demara testările cât mai curând. Rămânem în continuare la dispoziția autorităților pentru a oferi resursele noastre și a susține eforturile de combatere a pandemiei” a încheiat Mihai Marcu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri