Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că Turcia a donat spitalelor şi direcţiilor sociale din Capitală 33.000 de produse constând în materiale de protecţie pentru medici, obiecte de mobilier, frigidere sau maşini de spălat.

"Am venit la Arena Naţională pentru a primi donaţia pe care o face Turcia României, acum, în această perioadă de criză medicală, de pandemie. Cu puţin timp în urmă am transmis rugămintea către mai multe ambasade de a primi sprijin pentru spitalele din Municipiul Bucureşti şi pentru direcţiile noastre de asistenţă socială. Iată că a venit un răspuns consistent din partea Turciei, prin doamna ambasador, prin preşedintele Asociaţiei oamenilor de afaceri turci. Este vorba despre peste 33.000 de produse constând în materiale de protecţie pentru medici, obiecte de mobilier care sunt necesare atât în carantină, cât şi în spitale şi în direcţiile sociale. Avem frigidere, maşini de spălat, pilote, aşternuturi", a spus edilul general, scrie Agerpres.

Ambasadorul Turciei în România, Fusun Aramaz, a declarat oamenii de afaceri turci au construit o legătură puternică între Turcia şi România şi şi-a exprimat convingerea că solidaritatea va contribui la depăşirea crizei generate de coronavirus. Totodată, a salutat eforturile personalului medical în lupta cu pandemia, menţionând că în Turcia populaţia aplaudă în fiecare seară cadrele medicale, mulţumindu-le pentru efortul depus.

"Trecem prin momente dificile din cauza pandemiei de coronavirus, iar în aceste clipe cel mai important lucru este solidaritatea la nivel global, dar şi între familii şi naţiuni. Turcia se luptă la rândul său cu această pandemie, la fel ca România. Turcia şi România au acţionat rapid, când pandemia a apărut în ţara lor. (...) Astăzi aducem materiale necesare spitalelor din Bucureşti, strânse prin campania de solidaritate iniţiată de asociaţia oamenilor de afaceri turci, la solicitarea primarului general, Gabriela Firea", a precizat ambasadoarea.

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci a arătat că donaţia este menită să îi susţină pe cei care se află în prima linie a luptei cu pandemia.

"Prin acest sprijin am vrut să le spunem românilor că suntem împreună, suntem alături de ei", a adăugat Güven Güngör.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri