Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că, joi şi vineri, vor ajunge în ţară echipamente medicale de protecţie donate României de Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

"Este vorba de 3 milioane de măşti, 2,7 milioane de mănuşi de examinare, 84.000 de mănuşi de protecţie, 37.000 de combinezoane, 20.500 ochelari de protecţie", a precizat Aurescu, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

El a adăugat că ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, a avut un rol "excepţional" în obţinerea acestei donaţii.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului de Externe să hotărască de comun acord o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti pentru a-şi exprima direct "gratitudinea" pentru ajutorul "extrem de benefic şi de util".

Totodată, ministrul Afacerilor Externe a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea OUG 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, cu completările ulterioare.

"Avem toate avizele. Este vorba despre o prevedere care dă posibilitatea MAE să deconteze şi alte cheltuieli decât cele care erau aprobate deja", a explicat Aurescu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri