Autoritățile informează că în perioada 26 februarie – 5 aprilie 2020 au fost confirmate 4.051 cazuri de infecție cu coronavirus și 181 decese. Vârsta medie a persoanelor decedate a fost de 66,6 ani (cea mai tânără persoană decedată a avut 27 ani și cea mai vârstnică 94 ani).

INFOGRAFIC Jumătate dintre cazurile de coronavirus depistate în România, au vârste cuprinse între 40 și 60 de ani

Totodată, vârsta medie a persoanelor infectate este de 47,6 ani. 78% din cazuri se înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 30-69 ani, iar jumătate sunt la persoane cu vârste între 40 și 59 de ani. 127 cazuri sunt la grupa de vârstă peste 80 de ani.

În totalul cazurilor raportate, femeile (56% din total cazuri) sunt mai afectate decât bărbații.

Incidența aparentă la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile (perioada 23 martie - 5 aprilie)

  • Rata incidenței aparente la nivel național este de 18.24 cazuri la 100.000 de locuitori
  • Cea mai ridicată incidență aparentă se înregistrează în județul Suceava.

Distribuția cazurilor pe grupe de vârstă și sex. În totalul cazurilor raportate se observă o ușoară predominantă a genului feminin (56% din total cazuri, raport M/F este de 0.77).

Totodată, cazurile confirmate sunt concentrate la vârstele adulte, 78% din cazuri fiind înregistrate la persoane cu
vârste cuprinse între 30-69 ani. Au fost înregistrate 127 cazuri la grupa de vârstă peste 80 de ani.

  • Distribuția pe vârste este comparabilă pe genuri (p=0,078, test Mann Whitney U).
  • Vârsta medie este de 47.6 ani, iar vârsta mediană de 47 ani, din nou, fără diferențe semnificative pe
  • genuri.

Până la data de 5 aprilie s-au înregistrat 181 de decese, iar vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66.6 ani (vârsta mediană 69 ani).

Vârsta medie a deceselor este semnificativ mai mare decât vârsta media a cazurilor. Toate cazurile soldate cu deces aveau boli cronice asociate.

Cea mai tânără persoană decedată a avut 27 ani și cea mai vârstnică 94 ani. De asemenea, a-a evidențiat o predominență a deceselor în rândul bărbaților.

Din totalul celor decedați, 63.5% au fost bărbați, iar raportul M/F în rândul celor decedați a fost de 1.74. Fatalitatea aparentă (procentul celor decedați în rîndul celor bolnavi) a fost semnificativ mai ridicata la bărbați.

Fatalitatea aparentă pe grupe de vârstă (procentul celor decedați în rîndul celor bolnavi) crește exponențial la grupele de vârstă înaintate, fără diferențe după 70 de ani.

Clasificare cazuri. 41.1% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu
persoane infectate sosite în România sau cu contacții acestora
.

Din totalul de 4.051 de cazuri confirmate în această perioadă, 471 au fost înregistrate la persoane care au revenit în România din străinătate, ponderea cazurilor de import pentru întreaga perioadă analizată fiind de 11.6%. Ponderea cazurilor de import este în scădere în fiecare săptămână.

Cea mai frecventă țară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franța și
Germania.

Personal sanitar. 16.3% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului sanitar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri