Sâmbătă, 11 aprilie, s-a înregistrat cel mai mare număr al raportărilor de cazuri noi de Covid-19 de la o zi la alta în România: 523. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că ne apropiem de vârful epidemiei, așteptat imediat după Paște.

„Acest lucru se confirmă, este rezultatul unei analize statistice pe care am făcut-o permanent. Dacă acest vârf este însă suficient de mic, sistemul medical îl poate gestiona. Toată speranța noastră și pe ce mizăm este să absorbim toți pacienții în spitale, să-i putem îngriji, să nu avem un număr brusc mai mare, care să depășească numărul de locuri pe care îl avem”, a explicat Horațiu Moldovan la Digi24.

Citește și Coronavirus | Secretarul de stat Horațiu Moldovan: Ideal ar fi ca oamenii să stea acasă 8-10 săptămâni

În acest moment, în terapiile intensive ale spitalelor de linia 1, linia a 2-a și a spitalelor de suport, conform Planului alb, sunt aproximativ 200 de locuri, numărul chiar e un pic mai mic de 200, în timp ce spațiul de terapie intensivă destinat pacienților cu Covid este de peste 400 de paturi. Din acești pacienți, 20 la sută sunt ventilați mecanic, deci încă sistemul este capabil să îngrijească pacienți, a arătat secretarul de stat. „Din fericire, numărul deceselor în România nu este foarte mare, este încă într-o limită acceptabilă comparativ cu celelalte țări europene și comparativ cu potențialul patologic pe care îl generează această epidemie”, a mai spus Horațiu Moldovan.

Întrebat dacă este îngrijorat de apropierea Paștelui ca moment când oamenii și-ar putea spori contactele, secretarul de stat a spus că înțelege cât de greu le vine românilor, pentru că este o tradiție milenară petrecerea sărbătorilor în familie, dar a făcut un apel la menținerea distanțării sociale și le-a cerut oamenilor să petreacă sărbătoarea fiecare la el acasă.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri