Două noi linii tehnologice automatizate pentru producţia de măşti chirurgicale au fost instalate la fabrica Techtex, în acest fel capacitatea de producţie actuală urmând să crească la 350.000 de bucăţi/zi, a anunţat, marţi, pe propria pagină de Facebook, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

"(...) La Techtex, parte a grupului Taparo, au fost instalate încă două linii tehnologice automatizate pentru producţia de măşti chirurgicale, crescând capacitatea de producţie actuală la 350.000 de bucăţi/zi. Până la finele lunii aprilie va mai fi instalată o linie de producţie de măşti chirurgicale. De săptămâna viitoare fabrica va fi utilată şi cu o linie de producţie de măşti FFP 2, pentru spitale, pentru a-i proteja pe cei din linia întâi. Până la sfârşitul lunii aprilie producţia de măşti FFP 2 va fi de 150.000 pe zi. Am demonstrat că se poate, pentru că facem asta pentru a-i proteja pe români de inamicul nevăzut şi nemilos. Împreună facem România bine", a scris Popescu, conform Agerpres.ro.

Producţia de măşti de protecţie sub licenţă este certificată de Agenţia Naţională a Medicamentului. O parte din producţie este realizată prin firma Techtex-Oşorhei, judeţul Bihor, parte a grupului de firme din Târgu Lăpuş.

Tot în cursul zilei de marţi, ministrul Economiei a anunţat, pe propria pagină de socializare, că la Romarm se instalează trei linii de producţie de măşti chirurgicale.

"Astăzi, la Romarm, companie din portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, se instalează echipamentele automatizate pentru trei linii de producţie de măşti chirurgicale. Astfel, Romarm va avea, până la sfârşitul lunii, capacitate de producţie maximă de 500.000 de măşti chirurgicale, pe zi. Totodată, echipamentul necesar pentru linii de producţie de măşti tip FFP2, pentru spitale, va ajunge în România după Paşte, după care va fi instalat la Romarm. Împreună facem România bine", a notat ministrul Economiei", potrivit oficialului.

La începutul lunii aprilie, Virgil Popescu declara că producţia de măşti chirurgicale româneşti poate ajunge la 1 milion de bucăţi zilnic începând din 15 aprilie, astfel că din acea dată nu vor mai exista probleme cu aprovizionarea cu acest tip de produse.

"În acest moment, exceptând fabricile de confecţii, care nu produc cu maşini automate de producţie a măştilor, există un singur producător care a pus o linie automată în producţie şi produce în momentul de faţă 120.000 - 130.000 de măşti pe zi. Din 15 aprilie, la acel producător ne putem duce la 400.000 - 500.000 de măşti zilnic, în paralel cu echipamentele automatizate comandate de compania Romarm, pe care sperăm să le punem în funcţiune tot în data de 13-14-15 aprilie, practic vom putea dubla această capacitate şi încercăm să ajungem la 1 milion de măşti zilnic", a afirmat Popescu, la Digi 24.

Acesta a adăugat că măştile vor fi distribuite populaţiei şi personalului de asigurare a ordinii şi a măsurilor de carantină.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri