Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a închis miercuri Piaţa Berceni Sud din Bucureşti, din cauza nerespectării normelor menite să prevină răspândirea noului coronavirus, operatorul economic fiind sancţionat cu 10.000 de lei, informează ANPC.

Alte două pieţe din Capitală - Gorjului şi Titan 2 - Miniş - au mai fost închise miercuri din motive similare de către inspectorii Protecţiei Consumatorilor, scrie Agerpres.

În urma verificărilor începute în pieţele agroalimentare, în contextul Sărbătorilor Pascale, la SC Piaţa Berceni Sus SRL din Bucureşti s-a constatat că nu sunt respectate normele pentru combaterea virusului Covid-19, prevăzute în Ordonanţa militară nr. 3/2020 referitoare la respectarea distanţei dintre comercianţi, precum şi la prezenţa avertizărilor cu privire la respectarea distantei sociale de 1,5 metri şi nici alte informări legate de Covid-19, inclusiv cele referitoare la prioritatea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani, în intervalul orar 11:00 - 13:00, arată comunicatul instituţiei.

"Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, fiind dispusă suspendarea activităţii pieţei până la remedierea deficienţelor", precizează ANPC.

Acţiunea de control s-a desfăşurat în colaborare cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 4 Bucureşti.

"Pentru a se asigura de respectarea prevederilor legale referitoare la protecţia consumatorilor, precum şi la cele conţinute de Ordonanţele militare adoptate până la această oră, cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului Covid-19, ANPC va continua aceste acţiuni", spun reprezentanţii ANPC.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri