Un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, aşteptat să lovească Statele Unite iarna următoare, cel mai probabil la începutul sezonului de gripă, ar putea fi mai grav decât primul, a avertizat marţi directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), potrivit Reuters.

"Există posibilitatea ca ofensiva virusului pe teritoriul ţării noastre iarna viitoare să fie în realitate mai dificilă decât cea pe care tocmai am traversat-o", a declarat directorul CDC, Robert Redfield, într-un interviu pentru cotidianul The Washington Post.

Pe măsură ce valul curent de îmbolnăviri continuă să se reducă, aşa cum o arată scăderea recentă a ratelor de spitalizare împreună cu alţi indicatori, autorităţile trebuie să se pregătească pentru o posibilă recrudescenţă în lunile care vor urma, scrie Agerpres.

"Vom avea epidemia de gripă şi pe cea de coronavirus concomitent", a spus acesta, iar asocierea celor două va pune şi mai multă presiune pe sistemul de sănătate decât primul val de îmbolnăviri.

Robert Redfield şi alte autorităţi din domeniul sanitar au susţinut implementarea unor măsuri drastice de izolare la domiciliu şi închiderea a numeroase activităţi comerciale pe teritoriul ţării pentru a combate transmiterea virusului. În acelaşi timp, restricţiile au avut efecte negative asupra comerţului din Statele Unite, unde cel puţin 22 de milioane de persoane au rămas fără un loc de muncă în ultimele patru săptămâni.

Chiar dacă restricţiile vor fi ridicate gradual, Robert Redfield a subliniat importanţa continuării practicării distanţării sociale.

În acelaşi timp, a mai spus oficialul american, autorităţile din domeniul sănătăţii publice trebuie să implementeze pe scară largă un sistem de testare pentru identificarea persoanelor infectate şi identificarea interacţiunilor apropiate ale acestora prin localizarea persoanelor cu care au intrat în contact.

Până în prezent, în Statele Unite, aproape 810.000 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, în această ţară înregistrându-se peste 45.000 de decese.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri