Dezinfectantul Aldezin a fost avizat de către Institutul Cantacuzino pentru categoria TP2 - dezinfectare în spații publice, private și industriale.

Produsul a fost testat și confirmat de un laborator internațional independent, acreditat de către autoritățile competente, ca fiind eficient, într-o formulare adecvată, împotriva Coronavirusurilor umane cunoscute.

La cererea companiei, laboratorul J.S Hamilton Polonia a testat Aldezin și a certificat în luna martie a acestui an acțiunea virulicidă a dezinfectantului împotriva Coronavirusurilor umane într-o concentrație de 3%, cu un timp de expunere de 60 de minute.

Conform avizării TP2, Aldezin poate fi utilizat la dezinfectarea suprafețelor, materialelor, echipamentelor și mobilierului – care nu sunt în contact cu produse alimentare – pereților, podelelor și solului din spații private, publice și industriale, cu excepția domeniului medical. Aldezin este un dezinfectant profesional concentrat cu acțiune bactericidă, virulicidă și fungicidă avizat și pentru industria alimentară (categoria TP4), precum și pentru domeniul veterinar (categoria TP3).

Aldezin, produs de Pasteur Filiala Filipești S.A., este un produs biocid cunoscut și larg utilizat care, până în 2016, a mai beneficiat de avizare TP2. Pe fondul deficitului de dezinfectanți din România în această perioadă, compania a solicitat și a primit reavizarea Aldezin pentru utilizare TP2 conform descrierii de mai sus.

Aldezin, motivul pentru care a fost deschis dosal penal pentru dezinfecţia scărilor de bloc

La începutul lunii aprilie, procurori craioveni au deschis un dosar penal Direcției de Sănătate Publică Dolj, după ce a eliberat acordul ca Salubritate Craiova să folosească produsul Aldezin la dezinfecția scărilor de bloc din Craiova.

Pănă să primească avizarea TP2, produsul era un dezinfectant profesional concentrat pe bază de glutaraldehidă, cu acțiune bactericidă, virulicidă și fungicidă avizat pentru utilizare în domeniul veterinar (categoria TP3) și în industria alimentară și de preparare a furajelor (categoria TP4). Este recomandat pentru dezinfectarea suprafețelor, utilajelor, adăposturilor, abatoarelor, piețelor agroalimentare și a recipientelor destinate transportului și depozitării produselor alimentare.

După cum au afirmat chiar producătorii produsului, Aldezin a fost avizat pentru utilizare în spațiile publice cu trafic uman doar până în 2016, certificarea nefind ulterior reînnoită pentru această categorie, compania alegând să se concentreze exclusiv pe domeniul veterinar. Pe fondul deficitului de dezinfectanți din România în această perioadaă, compania a decis solicitarea reavizării Aldezin pentru utilizare TP2 (dezinfectarea suprafețelor, materialelor, echipamentelor și mobilierului, în afara domeniului medical), susținând faptul că produsul a fost testat și confirmat de un ”laborator internațional independent, acreditat de către autoritățile competente”, ca fiind eficient, în formularea adecvată, împotriva Coronavirusurilor umane cunoscute.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri