Royal Philips, lider mondial în tehnologie medicală, a anunțat că va dubla fabricarea ventilatoarelor medicale începând cu luna mai 2020, urmând ca în al treilea trimestru al acestui an, producția săptămânală să fie de patru ori mai mare, adică de 4.000 de unități. Totodată, pentru a răspunde în continuare cererii globale uriașe, Philips a prezentat noul său ventilator Philips, Respironics E30, un ventilator versatil și ușor de utilizat, proiectat pentru producția la scară largă.

Acest plan are la bază creșterea producției din primele trei luni ale anului, creștere care a permis furnizarea de ventilatoare suplimentare - esențiale pentru tratamentul pacienților infectați cu COVID-19 – în spitalele din cele mai afectate regiuni din China, sudul Europei și SUA.

„În conformitate cu misiunea Philips, ne-am angajat pe deplin să ajutăm cât mai mulți furnizori de servicii medicale să ofere diagnostic, să trateze și să monitorizeze numărul tot mai mare de pacienți infectați cu COVID-19 ”, a declarat Frans van Houten, CEO Royal Philips.

„Ne-am mobilizat pentru a putea face acest lucru începând cu luna ianuarie. Colaborarea cu partenerii noștri de încredere Flex și Jabil va extinde rapid capacitatea noastră de producție a ventilatoarelor medicale și va consolida lanțul de aprovizionare pentru a permite o producție de până la 4.000 de ventilatoare pe săptămână în al treilea trimestru al anului. In completarea acestui fapt, echipa noastră a dezvoltat noul ventilator Philips Respironics E30, care poate fi utilizat în siguranță atunci când ne confruntăm cu acces limitat la un ventilator complex pentru terapie intensivă. Ventilatorul Philips Respironics E30 poate oferi o gamă largă de opțiuni de tratament, iar din luna aprilie am extins producția sa la 15.000 de unități pe săptămână.”

Creșterea producției ventilatoarelor medicale pentru pacienți în stare critică infectați cu COVID-19

Philips colaborează cu partenerii săi în materie de fabricare a soluțiilor medicale - Flex și Jabil - precum și cu alții, pentru a extinde mai mult liniile de asamblare a ventilatorarelor medicale și a-și consolida lanțul de aprovizionare. Flex și Jabil au experiență în tehnologiile dispozitivelor medicale, dar și o amprentă globală în industrie, precum și o rețea de furnizori de materiale și componente certificate. Flex produce deja unul dintre celelalte echipamente Philips dedicate sistemului respirator.

Liniile de asamblare de la unitatea de producție Philips din Murrysville, în vestul Pennsylvaniei (SUA), alături de Flex se concentrează pe producția ventilatoarelor medicale Trilogy pentru ventilație invazivă și non-invazivă, în timp ce liniile de asamblare Philips din California (SUA), alături de Jabil se concentrează asupra producției ventilatoarelor medicale Philips Respironics V60 pentru ventilație invazivă și noninvazivă. Se prevede că producția combinată a ventilatoarelor medicale va crește la 4.000 de unități pe săptămână în al treilea trimestru al anului 2020.

Philips lucrează cu furnizorii săi din SUA, Europa și Asia pentru a asigura o aprovizionare suficientă și neîntreruptă a celor peste 650 de componente diferite necesare pentru asamblarea ventilatoarelor medicale Philips.

Philips Respironics E30 pentru a compensa deficitul de ventilatoare medicale

Pentru a adresa în continuare nevoia presantă de ventilatoare pentru îngrijirea pacienților în stare critică, Philips a lucrat cu medici și autorități de reglementare în domeniul medical din Statele Unite și alte țări pentru a dezvolta un ventilator disponibil ușor, care să compenseze deficitul ventilatoarelor medicale.

Proiectat pentru producția la scară largă de către o echipă cu experiență profundă în îngrijirea sistemului respirator, ventilatorul Philips Respironics E30 este optimizat pentru a trata pacienții cu insuficiență respiratorie. Acest ventilator ușor de utilizat dispune de instalare rapidă și operațiuni simple, oferind furnizorilor de servicii medicale o gamă largă de opțiuni pentru a trata și monitoriza pacienții. Philips Respironics E30 poate fi utilizat non-invaziv, precum și invaziv, fiind suficient de flexibil pentru a se adapta nevoilor de tratament pentru pacienții infectați cu COVID-19.

Philips extinde rapid producția acestui nou ventilator, având în vedere nevoile fără precedent ale furnizorilor de servicii medicale și ale pacienților infectați cu virusul COVID-19, respectând, de asemenea, standardele de calitate a dispozitivelor medicale. În data de 8 aprilie 2020, FDA (Food and Drug Administration) din SUA a autorizat dispozitivul pentru utilizarea sa pe teritoriul SUA în timpul stării de urgență. Philips lucrează cu autoritățile de reglementare relevante pentru a distribui dispozitivul și la nivel global.

Pentru a facilita extinderea producției în cele trei spații de fabricare a ventilatoarelor din SUA, Philips investește câteva zeci de milioane $ în instrumente și matrițe suplimentare, linii de asamblare finale și instalații de testare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri