Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a atras atenţia, joi, că "urmează un week-end de foc", în contextul minivacanţei de 1 Mai, arătând că tot ceea ce se va întâmpla în această perioadă "poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment", scrie Agerpres.

El a apreciat, în urma unei vizite desfăşurate la Botoşani, că este "cam multă mişcare" pe străzile din municipiu, arătând că relaxarea măsurilor depinde de atitudinea pe care populaţia o are faţă de epidemie.

"Am văzut şi la dumneavoastră în oraş acea distanţare socială sau acea autoizolare în contextul încă al restricţiilor cu acea declaraţie pe proprie răspundere, este cam multă mişcare. Vine 1 Mai, 2 şi 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment. (...) Ţine foarte mult de noi. Se vorbeşte de o relaxare în perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial. În condiţiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniştite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii"", a afirmat ministrul.

Nelu Tătaru a efectuat, joi, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" şi a avut o întrevedere cu autorităţile judeţene pe tema măsurilor care trebuie dispuse pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat astăzi că exista "un risc foarte mare" ca Botoşaniul să devină o a doua Suceava, după numărul mare de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Mavromati".

El a declarat, la finalul unei vizite efectuate la Botoşani, că focarul de la SJU poate fi controlat prin refacerea mentalităţii şi creşterea încrederii în rândul personalului medical. Vizita lui Nelu Tătaru la Botoşani survine la câteva zile după emiterea unor ordine privind suspendarea din funcţie a managerului SJU şi a directorului de la Direcţia de Sănătate Publică.

Pe 27 aprilie, a fost înregistrat un alt deces în rândul cadrelor medicale, fiind vorba despre un medic din Botoșani, de 68 de ani, care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Primele probe pentru cadrul medical au fost recoltate în data de 24 martie, iar rezultatul a ieşit negativ.

Sursa foto: nd3000 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri