Clinicile Dentare Dr. Leahu fac un apel pentru deschiderea activității cabinetelor și clinicilor stomatologice începând cu data de 15 mai. În acest moment, din peste 15.000 de cabinete și clinici stomatologice, până în 270 au optat pentru a rămâne deschise pentru tratarea urgențelor.

Clinicile Dentare Dr.Leahu au rămas deschise în permanență pentru urgențe în această perioadă, în cele 6 orașe în care își desfășoară activitatea – în București (Caramfil și Academia Spațială Dr.Leahu), Pitești, Timișoara, Turda, Oradea și Constanța.

O echipă totală de 113 persoane (o treime din întregul personal), din care 65 personal medical le-au fost alături celor 6000 de pacienți care au sunat pentru asistență medicală de urgență, sfaturi medicale și rețete.

Citește și: Cum se poate preveni răspândirea COVID-19 în activitatea stomatologică de urgență

Ionuț Leahu, semnal de alarmă asupra perspectivei și efectelor prelungirii stării actuale

„Pe fondul unei stări precare a sănătății dentare la nivelul întregii țări dinaintea pandemiei, conform tuturor studiilor, și existenței unei nevoi reale de tratamente stomatologice, așa cum am resimțit-o noi în ultima lună și jumătate cât timp ne-am desfășurat activitatea pentru a oferi tratamente de urgență, faptul că pacienții au primit atât de limitat asistență medicală absolut necesară ne face să tragem un semnal de alarmă asupra perspectivei și efectelor prelungirii stării actuale. Să nu uităm că sănătatea dentară își aduce contribuția major în starea generală de sănătate a organismului a cărui imunitate trebuie să funcționeze la parametri maximi acum”, declară Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr.Leahu.

Vezi și: Ionuț Leahu, CEO Clinicile Dr. Leahu: Ce ne strică cel mai adesea dinții și crește riscul de cancer oral

1421 de persoane au primit tratamente de urgență, fiind executate preponderent consultații de urgență, radiografii dentare, tratamente pentru traumatism și abces dentar, drenaje endodontice, extracții, tratamente ale necrozei/cangrenei.

Cele mai multe tratamente le-au fost aplicate pacienților din București (60%), Pitești (13%) și Constanța (12%).

Ceea ce ne dorim este un plan de reglementări și măsuri fezabile pentru a reveni la normal în industria noastră și pentru a continua să stăm lângă pacienți în momente de dificultate, pentru orice problemă stomatologică. Mediul privat a fost pregătit întotdeauna pentru a lupta cu virusuri și bacterii diverse, iar în contextul actual, prin aplicarea unor măsuri specifice și suplimentare, considerăm că putem redeveni activi în misiunea față de pacienți, aceea de a le oferi sănătate reală. Vom trăi mult timp de acum încolo cu acest virus, de aceea, acum este momentul pentru stabilizarea unui standard de interacțiune cu pacienții și de conformitate. Suntem deschişi la dialogul cu autorităţile pentru a împărtăși din expertiza noastră

Ionuț Leahu - CEO și fondator Clinicile Dentare Dr.Leahu.

Ce măsuri ar putea fi luate în contextul pandemiei de covid-19

Criza globală actuală cauzată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 a oprit toate activitățile dentare care nu sunt de urgență în majoritatea țărilor.

Citește și: Tratamentele și vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să ne aducă normalitatea mult dorită

Protocoalele pe care le recomandăm pentru protejarea personalului medical și administrativ, dar și pentru evitarea contaminării încrucișate și a infecției, în consecință, a pacienților, odată ce ni se va permite să redeschidem practicile, sunt:

  • Protejarea pacienților și a personalului medical

Sunt absolut necesare pauzele între programări astfel încât pacienții să nu se întâlnească în sala de așteptare și să aibă loc decontaminarea atmosferei și toate suprafețele, înainte de a trata următorul pacient.

  • Curățarea și dezinfectarea manuală a tuturor suprafețelor

Trebuie să se aplice o listă strictă de control pentru a nu uita o anumită suprafață. Virusul fiind sensibil la săpun, detergenți, etanol, aldehide, majoritatea dezinfectanților de suprafață utilizați în mod obișnuit vor fi eficienți. Trebuie respectate instrucțiunile de utilizare a produsului folosit.

  • Sterilizarea aerului și suprafețelor

În prezent, din ce a fost experimentat, singura metodă de decontaminare sau chiar de sterilizare a aerului și suprafețelor (inclusiv podelele), este iradierea directă cu lumină UV. Luând în considerare că o pondere mare dintre pacienții pozitivi cu SARS-CoV-2 nu au niciun simptom sau sunt foarte discreți, iar pacienții simptomatici sunt infecțioși cu câteva zile înainte de debutul simptomelor și pot fi suficient de mult timp după dispariția lor, toți pacienții trebuie considerați ca potențial infecțioși. Acesta este motivul pentru care este nevoie de triajul pacienților și de purtarea măștii în sala de așteptare atât de către pacienți, cât și de către personalul de la recepție.

Studiile arată că 0,5% peroxid de hidrogen (H2O2) timp de un minut este eficient în uciderea virusului. Prin urmare, se poate recomanda clătirea gurii cu soluție de 1% H2O2 timp de un minut înainte de începerea unei proceduri stomatologice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri