Începând cu data de 1 mai 2020, Iulia Ionescu este noul Country Lead Sanofi Romania și Moldova. Iulia Ionescu îi succede lui Pascal Robin, care a condus cu succes organizația locală timp de 3 ani și care își continuă parcursul profesional cu o nouă poziție de conducere, într-o altă filială a grupului Sanofi.

De formație medic și având o experiență de peste 20 ani în industria farmaceutică, dr. Iulia Ionescu este Directorul General al Diviziei General Medicines Sanofi Romania și Moldova (diabet, boli cardiovasculare și medicamente mature) și este Execution Excellence Lead South Europe MCO1, funcții pe care le va exercita în continuare.

„Preiau acest nou rol cu responsabilitate și mândrie, într-o perioadă în care întreaga lume trece printr-o situație fără precedent. Și tocmai în acest context, mai mult ca oricând, sunt privilegiată să lucrez într-o companie farmaceutică inovatoare, care se află chiar în prima linie de luptă împotriva mai multor patologii, din arii terapeutice diverse, inclusiv împotriva COVID-19, dezvoltând soluții terapeutice eficiente și continuând să asigure accesul la medicamentele de care pacienții au nevoie. Sunt hotărâtă ca, împreună cu cei peste 250 de profesioniști ai echipei Sanofi Romania, să depunem toate eforturile pentru a facilita accesul pacienților români la inovația Sanofi și pentru a construi împreună cu partenerii noștri proiecte care să conducă la îmbunătățirea sistemului de sănătate; avem dreptul ca cetățeni ai Uniunii Europene la o viață mai bună și mai lungă”, a declarat dr. Iulia Ionescu, Country Lead Sanofi Romania & Moldova și General Manager divizia General Medicines, Sanofi Romania & Moldova.

Sanofi Romania este astăzi liderul industriei farmaceutice, cu o cifră de afaceri de 306 milioane euro și o cotă de piață de 5,7% în valoare. Compania asigură un volum anual de peste 37 de milioane de cutii de medicamente, în 51 de arii terapeutice, printr-un portofoliu diversificat de aproximativ 150 de produse. Sanofi a investit în ultimii ani, în România, aproximativ 4,5 milioane de euro în proiecte de cercetare și dezvoltare3.

Absolventă a programului MBA din cadrul Open University School, Marea Britanie, Iulia Ionescu a ocupat diverse funcții în departamentele de marketing și vânzări în cadrul Sanofi Romania și, începând cu anul 2005, a preluat poziții de conducere cu responsabilitate crescândă.

Și-a desăvârșit pregătirea și a acumulat experiență lucrând în arii terapeutice diverse precum: cardiovascular, tromboză, neurologie, reumatologie, oncologie, diabet și asistență primară, asigurând managementul unor echipe numeroase și proiecte complexe, de-a lungul unor perioade de dezvoltare importante pentru Sanofi și de transformări semnificative pentru sistemul sanitar din România. Cu o experiență regională obținută în perioada în care a deținut funcția de Business Unit Director pentru Divizia de Diabet din Bulgaria și din poziția curentă de Excellence Execution Lead pentru organizația regională Sanofi - South Europe MCO, Iulia este primul cetățean român desemnat Country Lead pentru organizația locală, după aproape 10 ani în care conducerea activității din România a fost asigurată de expatriați din cadrul grupului Sanofi. Numirea ei reconfirmă încrederea organizației în profesionalismul și experiența echipei locale de management.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri