Un Sistem Mobil Computer Tomograf care folosește Inteligență Artificială și poate să depisteze COVID-19 în doar câteva minute va fi folosit de Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din Capitală.

Acesta a fost oferit de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Medical Caraiman, scrie Ziare.com.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, a explicat că este vorba despre un computer tomograf pentru evaluarea leziunii pulmonare și că toți pacienții care ajung la institut vor trece prin acest procedeu și apoi se va decide cum să fie tratați în continuare.

"Intră pacientul, va trece pe lângă această unitate. E important că acest instrument ne da o idee de la început încotro va merge pacientul din punct de vedere clinic. Avem specialiști foarte buni care se pricep la CT.

De luni va intra în utilizare continuă. Încă o dată mulțumim și să sperăm că va fi un instrument care ne va fi 24 din 24 de ore util. Orice pacient care intră în Bals trece pe aici și se pune un prognostic imediat", a declarat Streinu Cercel.

Cu ajutorul acestui CT, simptomele ușoare pot fi identificate în stadiul de început.

"Aparatul dă o imagine, se cheamă plămânul pestriț sau mozaic. Dacă are acea imagine, știm unde să îl ducem", a adăugat Streinu Cercel.

Întrebat cât a costat acest aparat, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache (prezent la eveniment), a spus că "puțin sub un milion de euro", punctând că îl oferă Institutului Bals printr-un contract de comodat și specialiștii îl pot folosi cât vor avea nevoie.

Aparatul poate face pentru aproximativ 1.000 de teste pe zi.

Sursa foto: joel bubble ben / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri