Synevo România, lider al pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, va introduce în ofertă, începând de luni, 11 mai 2020, un nou test pentru depistarea anticorpilor IgG, care folosește probe recoltate din sânge și este utilizat cu succes pe plan internațional în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2. Testul va putea fi accesat în toate centrele de recoltare Synevo din România, costul fiind de 95 de lei, iar rezultatele vor fi eliberate în maxim 48 de ore.

Pentru o acuratețe optimă este recomandată repetarea testului în interval de cel mult o lună, rezultatele putând fi analizate astfel în dinamică. În paralel, Synevo continuă testarea Real Time PCR pentru diagnosticul COVID-19, în parteneriat cu autoritățile.

Cum funcționează testul pentru depistarea anticorpilor IgG

Anticorpii detectați prin testele din probe de sânge arată dacă o persoană a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă a prezentat simptome specifice sau a fost asimptomatică. Rezultatele sunt importante în detectarea contaminării la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.

Citește și: Cât costă un test pentru depistarea noului coronavirus la spitalele de stat

Testele pot detecta în sânge prezența anticorpilor de tip Imunoglobulină G (IgG), produși de organism ca răspuns la infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2. În prezent, nu există dovezi că persoanele vindecate de COVID-19, care au dezvoltat anticorpi sunt protejate de o a doua infectare.

Testele serologice ajută profesioniștii din domeniul sănătății să identifice persoanele expuse la virusul SARS-CoV-2 care au dezvoltat un răspuns imun. Pe baza acestor teste se poate stabili și cine poate dona plasmă convalescentă, un posibil tratament pentru cei cu forme severe de COVID-19

Dr. Antoanela Curici - director medical Synevo România

Citește și: Cum vor arăta serviciile medicale post-covid. Director general Medicover: Să lăsăm „competiția” pe mai târziu și să nu facem acțiuni hazardate

Testul „Virusul SARS-COV-2 - anticorpi IgG” se adresează celor care doresc să afle dacă au contactat virusul, fiind asimptomatici sau care au dezvoltat o formă usoară ce putea fi ușor atribuită unui alt tip de infecție respiratorie, precum și contacților pacienților Covid-19, care au prezentat puține simptome în primele 14 zile de la ultima expunere.

Testul oferit de Synevo are o acuratețe de 99% și specificitate de 99,5%, fiind aprobat la sfârșitul lunii aprilie pentru utilizare în UE, după succesul acreditării sale în SUA.

Vezi și: OMS: Simptome rare de COVID-19, identificate de medicii din întreaga lume

NU pot înlocui rolul testelor de diagnostic molecular Real Time PCR

Testele de detecție a anticorpilor nu pot înlocui rolul testelor de diagnostic molecular Real Time PCR, deoarece un test de anticorpi negativ poate induce o falsă senzație de siguranță pacienților infectați. Anticorpii IgG apar în organism la 14 – 20 de zile de la infectare. Un rezultat negativ nu exclude prezența virusului – pacienții suspecți de COVID-19 trebuie testați ulterior prin metoda PCR.

În contextul epidemiologic actual, Synevo a implementat în centrele de recoltare și în laboratoarele sale măsuri stricte pentru protecție a pacienților și angajaților, cu respectarea reglementarilor în vigoare emise de autoritățile în domeniu.

Synevo România este cel mai mare furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, fiind parte a Diviziei de Servicii de Diagnostic, Medicover. La finalul anului 2019, Synevo opera în România o rețea de 17 laboratoare și 123 de centre de recoltare probe, având o acoperire în 39 de județe și 54 de orașe diferite.

Vezi și: Expert în virusologie, despre viața românilor după 15 mai. Ar trebui să ne facem planuri de vacanță?

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri