Patriarhia Română a transmis că recomandările INSP cu privire la redeschiderea lăcașelor de cult vor fi respectate riguros. Totuși, BOR spune că se va consulta cu celelalte biserici ortodoxe cu privire la accesul credincioșilor la împărtășanie. "Problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii", a transmis BOR.

"Redeschiderea lăcașelor de cult ține de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieții fiind esențială" a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

Bănescu a precizat că recomandările legate de "necesara protejare dictată de grija faţă de noi înşine şi de ceilalţi vor fi respectate riguros de toţi oamenii cu bună-cuviinţă".

"Biserica Ortodoxă Română și toate celelalte culte religioase au dovedit în mod exemplar înțelegerea situației create de epidemie și, în cazul Patriarhiei Române, o implicare caritabilă fără termen de comparație. Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune şi în spiritul fidelităţii faţă de tradiţia liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioşilor, în contextul pandemiei, la miezul vieţii creştine: Sfânta Împărtăşanie", a mai afirmat Bănescu.

Citește și: Cum se vor realiza slujbele religioase după 15 mai: în aer liber, fiecare persoană va dispune de 8 mp și se va evită împărtășania

Problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii.

Conform propunerii privind setul de măsuri de prevenire şi control al virusului SARS-CoV-2 postată în transparenţă decizională de către Ministerul Afacerilor Interne, reguli care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă, sunt permise în anumite condiţii/situaţii activităţile organizate de slujitorii cultelor religioase în lăcaşurile de cult, care se desfăşoară fără participarea credincioşilor sau practicile şi ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane - maxim 16 persoane şi respectarea regulilor de distanţare socială.

Citește și: Au fost publicate propunerile de relaxare: CUM se reia activitatea după coronavirus

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri