Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, la Târgu Mureş, că precauţiile trebuie să existe în continuare fiindcă se vorbeşte de o posibilă relaxare după data de 15 mai şi că, întrucât în România se semnalează câte 300 de cazuri noi pe zi, acele măsuri trebuie respectate, scrie Agerpres.

"Suntem într-un scenariu în care avem patologie şi infectare în tot ce înseamnă persoane instituţionalizate, cămine de bătrâni, persoane care îngrijesc aceste persoane instituţionalizate, precum şi corpul medical. Sunt secţii care sunt expuse, terapiile intensive, secţiile de urgenţe şi secţiile de boli infecţioase. Precauţiile trebuie să existe în continuare pentru că vorbim de o posibilă relaxare după 15 mai. Până pe 15 mai prefer să discutăm de aceste măsuri de precauţie. Suntem pe acel platou, nu suntem într-o scădere, suntem într-o reglare a numărului de cazuri constante pe zile, astăzi avem 15.100 de infectaţi, avem 6.900 de vindecaţi, avem 245 de cazuri în terapie intensivă, 320 de cazuri noi. Rămânem totuşi la 300 de cazuri noi, înseamnă că trebuie să avem şi să respectăm acele precauţii. La fel şi populaţia civilă, rog la respectarea acelei distanţări sociale, la izolarea voluntară, până la expirarea termenului în care suntem în stare de urgenţă rămânem în acel registru", a arătat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a mai afirmat că personalul medical trebuie să rămână valid, acest lucru fiind posibil prin asigurarea medicamentelor, a echipamentelor şi a testărilor, angajaţii din sistemul sanitar urmând să ţină cont şi de precauţiile care vor fi menţinute.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a arătat că setul de reguli aferent fiecărei activităţi pentru care urmează să se elimine restricţiile este în dezbatere publică.

"Împreună cu domnul ministru al Sănătăţii şi domnul ministru de Interne, bineînţeles cu suportul Comisiei Anti-COVID de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul de Suport Tehnico-Ştiinţific, Institutului Naţional de Sănătate Publică, care, de asemenea, a postat în dezbatere publică setul de reguli aferent fiecărei activităţi pentru care urmează să se elimine restricţiile, s-au publicat în dezbatere publică care sunt domeniile în care vor rămâne restricţiile şi care sunt cele în care nu vor rămâne restricţiile. De asemenea, domeniile în care se vor ridica restricţiile cu anumite condiţii. Documentul este în dezbatere publică şi, în funcţie de opiniile exprimate, dacă vom primi propuneri pertinente putem să ţinem cont de ele", a precizat Ludovic Orban.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a participat la inaugurarea noii Unităţi de Suport Medical COVID-19, cu 90 de paturi, care a fost realizată prin reamenajarea sălii polivalente de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureş.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri