Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) atrage atenția că în continuare coronavirusul este extrem de contagios chiar si la persoanele asimptomatice și îi îndeamnă pe români să folosească ”tripleta de aur”, ca măsură anti-COVID.

PRIMER - care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație din țară – atrage atenția că odată cu relaxarea de după 15 mai locurile publice vor deveni aglomerări umane care vor favoriza transmiterea Coronavirusului și din acest motiv recomandă practicarea unor măsuri individuale de protecție inspirate din cele care sunt utilizate în mod curent în fabricile de medicamente.

Companiile farmaceutice din România au creat o cultură eficientă și sigură de prevenire a transmiterii virusului, în așa fel încât am continuat să lucrăm fără riscul infecției chiar și în ultimele două luni, când marea majoritate a activităților economice s-au închis

Dr Dragoș Damian - Director Executiv PRIMER

Te poate interesa și: Expert în virusologie, despre viața românilor după 15 mai. Ar trebui să ne facem planuri de vacanță?

Experiența PRIMER arată că a funcționat foarte bine așa zisă “tripletă de aur”, mai spune acesta.

”Tripleta de aur” constă din:

1) distanțare individuală de cel puțîn 1,5 metri;

2) igiena mâinilor: portul mănușilor și spălare și dezinfectare de cât mai multe ori pe zi;

3) eticheta respiratorie: portul măștii, tuse și strănut în pliul cotului și igienă nazală cu șervețel.

”Aceste măsuri simple, recomandate și de autorități, salvează vieți în condițiile în care se știe că SARS-CoV-2 rămâne un virus înalt contagios chiar și la personale asimptomatice, care se poate propagă cu ușurință după relaxarea din 15 mai”, mai spune PRIMER.

Vezi și: Angajații fabricilor de medicamente din România nu au luat COVID-19, deși au lucrat non-stop. Ce avem de învățat de la ei

Practicarea cu responsabilitate a acestor măsuri, educarea copiilor și seniorilor în a le practicA, intrarea lor în obișnuință, chiar în reflex, va avea că efect nu numai câștigarea luptei cu această boală ci și prevenția răspândirii altor boli infecto-contagioase, a arătat oficialul PRIMER.

Care este cea mai la îndemână măsură, care nu costă nimic

Cea mai la îndemână măsură, care nu costă nimic, rămâne distanțarea individuală la un spațiu de cel puțin 1,5 metri.

“Purtatul corect al măștii și utilizarea adecvată a mănușilor în public necesită timp de învățare și acomodare - astfel încât recomandarea PRIMER rămâne ca în orice moment, oriunde ne-am afla, fiecare dintre noi să ne asigurăm că păstrăm o distanță de minim 1,5 metri față de persoană de lângă noi” a mai adăugat Damian.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri