Synevo România, lider al pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, introduce în oferta comercială testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19, începând de luni. Testele pot fi realizate în 31 de centre Synevo din 25 de orașe din țară.

Testul va fi disponibil numai cu programare prin call-center la numărul 0374.708.807, iar rezultatele vor fi disponibile online și transmise către DSP, conform legislației în vigoare, indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării, iar costul unui test Real Time PCR este de 285 de lei.

Testul Real Time PCR poate fi solicitat de angajatori pentru reluarea activității profesionale sau de cei care trebuie să se deplaseze în afara țării.

Citește și: Stare de alertă | Unde și la ce preț te poți testa de coronavirus, ca să vezi dacă esti infectat cu SARS-CoV-2

Femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele supuse unui transplant, cei care fac hemodializă, pacienții cu imunosupresie sau cu afecțiuni oncologice au nevoie de acest test înaintea internării, chimioterapiei, radioterapiei sau intervențiilor operatorii.

De asemenea, testul se adresează contacților cazurilor confirmate, personalului medical sau persoanelor expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși.

Ne adresăm prin acest serviciu pacienților asimptomatici, celor care au o suspiciune sau persoanelor cărora li se solicită testul din diverse motive. Recoltarea probelor pentru testul Real Time PCR în rețeaua Synevo va contribui la îmbunătățirea accesului la servicii de diagnostic specific în situatia pandemiei COVID-19 și la o mai bună cunoaștere a situației epidemiologice la nivel național

Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Programările pentru testele Real Time PCR se pot face de luni până vineri, în intervalul 7-18, iar prelevarea probelor se face printr-un simplu exsudat nasofaringian. Rezultatele vor fi disponibile online.

Citește și: Cum vor arăta serviciile medicale post-covid. Director general Medicover: Să lăsăm „competiția” pe mai târziu și să nu facem acțiuni hazardate

Laboratorul Central Synevo a procesat 12.000 de teste Real Time PCR

Centrele Synevo în care vor fi disponibile testele RT-PCR sunt amplasate în orașele: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara. Unele dintre centre vor fi dedicate exclusiv testului RT-PCR, iar altele vor avea program specific pentru recoltarea acestor probe.

Laboratorul Central Synevo este acreditat de autorități pentru prelucrarea probelor pentru SARS-CoV-2 prin metoda RT-PCR. Din 1 aprilie și până astăzi, specialiștii departamentului de biologie moleculară al Laboratorului Central de Referinta Synevo, au procesat peste 12.000 de astfel de teste.

Vezi și: Coronavirus | Cum ne tratăm în timpul crizei COVID-19. Serviciile de consultanță online și aplicațiile, la mare căutare

Pe lângă testele Real Time PCR, oferta Synevo cuprinde și teste de determinare a anticorpilor IgG pentru SARS-CoV-2, probele putând fi prelevate în toate centrele de recoltare din rețea, începând cu data de 11 mai 2020. Rezultatele acestor teste se eliberează în maximum 48 de ore, având o acuratețe de 99% și specificitate de 99,5%. Pretul testului IgG este de 95 de lei, iar recoltarea, în acest caz, se poate face fără programare prealabilă.

În contextul epidemiologic actual, Synevo a implementat în centrele de recoltare și în laboratoare măsuri stricte pentru protecția pacienților și angajaților, cu respectarea reglementărilor în vigoare emise de autoritățile în domeniu.

Synevo România este cel mai mare furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, fiind parte a Diviziei de Servicii de Diagnostic, Medicover. La finalul anului 2019, Synevo opera în România o rețea de 17 laboratoare și 123 de centre de recoltare probe, având o acoperire în 54 de orașe din 39 de județe.

Citește și: Cât costă un test pentru depistarea noului coronavirus la spitalele de stat

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri