Medicul Virgil Musta de la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara a declarat că de două zile lumea parcă a uitat că suntem în pandemie, iar aceasta este o bombă cu ceas întârziat, fiind de așteptat să crească numărul de cazuri de coronavirus, mai ales cele cu forme severe ale bolii.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că, dacă nu se respectă regulile și se accelerează epidemia, autoritățile se gândesc la revenirea la restricții.

„După ce s-au relxat măsurile, există riscul ca lumea să nu respecte regulile de distanțare și, în această situație, să crească numărul de cazuri. S-a întâmplat și în țări cu disciplină mult mai mare – Germania, Coreea de Sud. În aceste condiții, ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri, mai ales a celor severe. De două zile lumea parcă a uitat că suntem în pandemie. Eu fac o chemare către populație să respecte regulile. E o bombă cu efect întârziat, pentru că efectele se văd în una-două săptămâni”, a spus medicul Virgil Musta, potrivit G4Media.

El și-a exprimat speranța ca numărul pacienților să nu fie peste capacitatea de internare din spitale.

„Dacă brusc va crește numărul de pacienți infectați, ei trebuie internați și există riscul să depășească capacitatea de internare. În această situație, vom avea o problemă”, a avertizat medicul.

Virgil Musta a spus că „este foarte probabil să depășim 20 de mii de cazuri” în România, însă foarte important este ca acest număr de cazuri să fie înregistrat pe o perioadă mai lungă, să nu crească brusc.v

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri