Primăria comunei Ianca va distribui gratuit măşti de protecţie cetăţenilor din localitate, achiziţia lor fiind făcută cu fondurile destinate iniţial organizării unui festival de folclor, a anunţat, pe Facebook, viceprimarul Liviu Domozină.

"În contextul obligativităţii purtării măştii de protecţie la nivel naţional după data de 15 mai 2020, venind în sprijinul comunităţii, în urma realocării fondurilor destinate organizării Festivalului de Folclor 'Cântecele Dunării', au fost achiziţionate măşti de protecţie de către Primăria comunei Ianca, pentru a fi oferite gratuit familiilor din Ianca şi Potelu, în funcţie de componenţa acestora! În zilele următoare, măştile de protecţie vor fi distribuite gratuit cetăţenilor pe plan local, protejând astfel populaţia împotriva infectării cu coronavirus!", se arată în mesajul viceprimarului.

Te poate interesa și: În Capitală au apărut primele automate vending cu măști și dezinfectant, în cele mai aglomerate zone

Liviu Domozină a precizat că festivalul de folclor era programat să aibă loc în prima parte a lunii iunie şi nu se va desfăşura în contextul pandemiei de COVID-19, iar suma alocată festivalului a fost de 12.000 lei, scrie Agerpres.

Măştile de protecţie care vor fi distribuite gratuit populaţiei sunt de tip chirurgical şi au fost achiziţionate direct de la un producător din România.

"Aveam prevăzuţi 12.000 lei pentru organizarea festivalului de folclor care trebuia să aibă loc la începutul lunii iunie. Până acum am folosit 5.000 de lei şi am cumpărat de la un producător intern măşti de protecţie pentru populaţia comunei. Fiecare cetăţean va primi deocamdată câte o mască de protecţie, ele fiind necesare mai ales celor activi, care se deplasează. Comuna are 3.600 de locuitori, însă aproximativ 600 de persoane nu sunt în localitate, sunt plecate", a spus Domozină.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri