Klaus Iohannis, președintele României, a făcut apel la respectarea, în continuare, a normelor de igienă și de distanțare socială, în cadrul unei conferințe de presă, susținute în urma unei ședințe cu miniștrii. În plus, președintele a atras atenția asupra nevoii de reformare a statului român.

Președintele a declarat că deși sunt mulți români care respectă regulile impuse de Starea de Alertă, pentru limitarea răspândirii noului virus, există o majoritate de oameni care nu conștientizează pericolul reprezentat de COVID-19.

”Unii au înțeles greșit starea de alertă. Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine, cu atât cresc șansele noastre să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia”, a atras atenția președintele statului.

Acesta a adăugat că ”dacă regulile vor fi constant încălcate, vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri”.

În acest sens, Klaus Iohannis a cerut autorităților locale să își asume un rol mai mare în comunități.

”Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile luate și-au dovedit eficiența. Au fost două luni grele pentru toți. Ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum. Cred că nimeni nu își mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie dacă presiunea pe spitale va crește semnificativ”, a menționat Iohannis.

Şeful statului a avut, marţi, la Palatul Cotroceni două şedinţe cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri